Setari Cookie-uri

Un afrodiziac trist: ea era geloasa ca umbra unei idei

Mintile noastre descopera punctul G(elos) inaintea partenerului care, oricum, nu mai insista de mult. Linistea desavarsita e toxica pentru cuplul neobisnuit cu adrenalina dietetica. Imediat ce teama ta se vestejeste, apar ideile tampite ale celuilalt. Blazarea are un afrodiziac de cojocul tau: gelozia.

Dar intr-o zi, ghetarul te va surprinde in timp ce stai lata la soare, pe punte, cu ochelari (prea) negri peste privirea-ti malaiata. Si deodata, in plin naufragiu conjugal, un gand clapaug isi bate joc de tine: ai dormit prea mult, acum recupereaza-ti libidoul si traista cu fericiri personale. Daca mai poti.

Centura de nesiguranta

Daca si-ar respecta propria definitie, apetitul pentru sex ar trebui sa functioneze independent de cascadoriile etice ale partenerului. Indiferent ca el are sau nu o amanta, ca e topit dupa tine sau ca-ti desteapta suspiciuni primejdioase, logic ar fi sa simti acelasi lucru, trupeste. Fiindca arta lui erotica n-are, teoretic, nicio legatura cu moralitatea-i falita.

Si totusi, e clar ca, atunci cand te simti amenintata, mahnirea si spaima ta se transforma intr-un libidou prolific. Fapt care agita o talanga stiintifica: pana la urma, apetitul sexual e determinat subiectiv de factori psihici? N-are nicio legatura cu talentul sau, dimpotriva, cu mangoseala din pat a iubitului tau?

Asta face praf tot rodul salahoriei noastre de a detasa dorinta erotica de factorii rationali. Dragostea era, pana mai ieri, oarba - sau macar chioara de-un ochi. Iar atractia sexuala fata de cineva era, si mai si, iremediabil oloaga.

Numai ca, dincolo de aceste pareri, am avut intotdeauna senzatia curioasa ca mai era ceva. Aplecarea ta sasie si deloc inteleapta catre un barbat anume e determinata de felul plin de echivoc in care ti se strecoara prin viata. Cu cat e mai al naibii si mai disputat de alte femei, cu atat e mai apetisant. Fundul lui frumos n-are nicio legatura cu asta, nu e decat un bonus binevenit.

Pe acelasi principiu, un barbat va fi mai atras si mai preocupat de tine daca ai grija sa-i pui nervii pe gratarul incins. Daca nu stie pe unde umbli si ce faci tu toata ziua - mai ales dupa ce l-ai obisnuit cu rapoarte la fiecare doua ore - va constata, pe propria lui piele si pe propriul tau beneficiu, ca erectia lui e direct proportionala cu eschivele tale.

Desigur, rareori suntem intr-atat de destepte, incat sa coacem inima unui barbat. Toate traim cu ideea fixa ca daruirea noastra e cel mai bun stimulent – si pentru relatia in sine, si pentru un act sexual glorios. Inca mai credem, cu desueta candoare, ca dragostea barbatului trece prin stomac, fara sa realizam ce ulcer slut se casca in acest supraevaluat burduf.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.