Setari Cookie-uri

4 Adevaruri despre Infidelitate

Infidelitatea e pusa la zid drept principalul motiv pentru distrugerea relatiilor si chiar si al casniciilor. Intr-o societatea ce se mandreste cu monogamia, poligamia fara acte pare sa fie dusmanul public numarul unu.

M. Gary Neuman, autorul cartii “Adevarul despre Infidelitate: De ce calca stramb barbatii si ce poti face pentru a preveni infidelitatea”, evidentiaza ca aproximativ trei sferturi din barbatii intervievati pentru lucrarea sa au declarat ca principalul motiv pentru care au inselat a fost “decuplarea emotionala”- au simtit ca nu sunt apreciati de partenera de viata. Conform acestuia, barbatii sunt nesiguri si au nevoie tot timpul sa simta ca isi fac partenera fericita. In momentul in care simt ca nu reusesc sa raspunda nevoilor partenerei, in care se simt instrainati de aceasta, e posibil sa incerce sa caute aceasta implinire in afara cuplului.

Cand vine vorba de vestitele “one night stand-uri”, se pare ca cei care inseala tind sa ramana fideli infidelitatii. Un studiu in aceasta directie arata ca aproximativ 60% din cei care au inselat au avut o aventura care a durat mai bine de o luna in timp ce 40% au avut aventuri care au durat mai bine de jumatate de an.

3. Femeile inseala la fel de mult ca barbatii. Daca pana acum barbatii erau campioni la capitolul infidelitate, in ultima perioada femeile recupereaza din ce in ce mai mult teren. Unul din motivele principale e ca pot, dupa cum sustine “sex guru” Tracy Cox. De la revolutia sexuala incoace femeile au inceput sa prinda curaj si sa incerce sa egaleze barbatii in toate domeniile (bune si rele). Insa, dupa cum am precizat si mai devreme, femeile mai insala deoarece se simt neapreciate acasa. Multe percep aventura ca o recompense pentru ceea ce suporta acasa. Altele inseala pentru a se simti frumoase. Cum partenerii/sotii uita sa le mai demonstreze ca sunt frumoase, incearca sa obtine aceasta validara in alta parte.

Insa cand vine vorba de tehnica, femeile mai au de invatat pana a deveni “experte” deoarece se pare ca barbatii se pricep mai bine sa insele (insa nu sa si ascunda). Femeile se simt mult mai vinovate decat barbatii si de aceea tind sa se dea de gol mai usor. Daca reusesc sa isi stapaneasca totusi sentimentele de vinovatie atunci devin mult mai atente si au sanse mai mari sa scape neprinse.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.