Setari Cookie-uri

Despre secretele unei relatii

’Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei’ mi s-a zis… o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un ’el’, intr-o relatie.

’Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei’ mi s-a zis… o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un ’el’, intr-o relatie.

M-a pus pe ganduri. Oare care e relatia intre un barbat si o femeie in ziua de azi? Sa fie oare doua variante extreme? Fie dependenta de ‘un el’, fie independenta totala, sa faci ceea ce iti doresti. In definitive nu mai ai nevoie de barbati in zilele noastre, poti sa faci si copii fara ei.

Atata durere si suferinta ma fac sa iau hotarari drastice. Aleg sa traiesc frustrata si furioasa, in defensiva ca nu cumva vreun ’el’ sa ma poata rani vreodata.

Sau aleg sa ma sacrific pe mine si cine sunt pentru a nu fi singura, din teama de singuratate. Inghit in fiecare zi atatea si ma refugiez in dragostea copiilor sau in dragostea prietenilor pentru a compensa nevoile care nu imi sunt indeplinite in relatie.

Scenariu 1

Dupa experiente dureroase, divorturi emotionale sau chiar pe hartie, inmagazinand atatea emotii negative, ma inchid in fata oricarei alte experiente de iubire. Vreau sa devin independenta din toate punctele de vedere, am o cariera stralucita, am prieteni care ma iubesc, am absolut tot ce vreau si pot sa fac ceea ce imi doresc . Iau de la fiecare el care apare in viata mea ce e mai bun fara sa ma mai deschid vreodata.

Scenariu 2

Fac totul pentru binele familiei, pentru binele cuplului, il iert, renunt la cine sunt eu doar sa ne intelegem bine. Daca pleaca din viata mea, nu stiu incotro ma indrept, ce sa fac, simt ca viata mea e complet legata de-a lui.

Majoritatea femeilor se casatoresc in ziua de azi cu un el pe care nici macar nu-l iubesc, doar pentru nevoia de conexiune si familie si se consoleaza cu ideea ca deindata ce vor avea un copil vor primi dragostea neconditionata a copiilor. Dar pana cand aceasta dragoste suplineste nevoia umana de dragoste si familie? Poate ar fi bine sa te gandesti putin ca asta nu va dura la nesfarsit.

Din ce in ce mai putin descoperi secretele unei relatii de cuplu fericite. Ceea ce vad cel mai mult sunt femei care dupa atata durere, devin adevarati ostasi pe campul de lupta. Isi instaleaza un scut in jurul lor si nu lasa pe nimeni sa se apropie. Se pierd pe ele insesi, isi ratacesc latura feminine, devin defensive si declara razboi oricarui barbat care vrea sa intra pe portita sufletului lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.