Setari Cookie-uri

Despre secretele unei relatii

’Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei’ mi s-a zis… o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un ’el’, intr-o relatie.

Fa la fel pentru nevoile tale. Raspunde-ti la urmatoarele intrebari:

Cata varietate primesc de la tine? Cat sunt de sigura, cat de importanta ma simt? Cata dragoste primesc de la tine? Cata dezvoltare primesc si cata contributie aduc relatiei noastre?

Dupa ce ai facut evaluarea intreba-ti partenerul ce ar trebui sa se intample pentru ca nevoile lui sa fie indeplinite.

Fii sincera cu tine, si fii sincera cu el, altfel nu ati rezolvat nimic. Comunicati-va aceste nevoi si poate asa veti descoperi sursa multora din neintelegerile voastre.

Iti spuneam la inceput de doua scenarii care se identifica cu nivelele unei relatii.

La nivelul 1 conteaza doar nevoile tale, vrei sa fii independenta, te folosesti de el pentru a-ti lua atat cat ai nevoie din relatie si nu iti pasa daca nevoile lui sunt satisfacute sau nu. Acest tip de relatie nu va functiona pe termen lung.

La nivelul 2
totul se bazeaza pe un schimb, fac ceva pentru tine, daca faci ceva pentru mine. La fel acest gen de relatie nu va functiona pe termen lung.

Iar la nivelul 3 partenerii au grija de nevoile lor si au grija de nevoile partenerului. Daruiesc neconditionat, fara a masura cantitativ. Aceste gen de relatie este relatia care functioneaza pe termen lung .

Nu uita, arta dragostei se cere invatata! Acorda-ti timp pentru dragoste, asa cum o faci pentru cariera, pentru viata personala.

Articol de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala in formare.

Daca vrei sa citesti imediat materialul gratuit scris de mine Arta Feminina a dragostei-Ingrediente si otravuri , despre cum sa experimentezi arta dragostei si cum sa ai o relatie sanatoasa intra pe www.artafeminina.ro















Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.