Setari Cookie-uri

7 Motive pentru care barbatii nu te asculta + 5 solutii

Daca ar fi sa alegem un domeniu la care majoritatea barbatilor stau prost acesta ar fi, cel mai probabil, incapacitatea lor de a-si asculta partenera. Oare de cate ori nu ne-am intrebat enervate Oare de ce nu ma asculta? sau De ce nu isi poate aminti ceea ce i-am spus?. Astfel de situatii ne fac sa ne gandim daca nu cumva barbatii si femeile vorbesc limbi diferite.

Daca ar fi sa alegem un domeniu la care majoritatea barbatilor stau prost acesta ar fi, cel mai probabil, incapacitatea lor de a-si asculta partenera. Oare de cate ori nu ne-am intrebat enervate “Oare de ce nu ma asculta?” sau “De ce nu isi poate aminti ceea ce i-am spus?”. Astfel de situatii ne fac sa ne gandim daca nu cumva barbatii si femeile vorbesc limbi diferite.

Putine dintre noi se pot lauda ca nu au trecut prin astfel de probleme de comunicare cu partenerul de viata. Nu e ceva neobisnuit pentru femei sa simta ca iubitul nu le asculta. Avand in vedere ca aceasta situatie este destul de des intalnita nu putem decat sa incercam sa aflam care sunt motivele pentru care barbatii nu par sa auda ceea ce le spun partenerele de viata. Raspunsul cel mai la indemana ar fi ca acestia refuza sa asculte insa care sunt sansele unei conspiratii mondiale a barbatilor ce are drept scop enervarea femeilor?

Intr-adevar barbatii si femeile par sa se afle pe parti diferite ale baricadei cand vine vorba despre comunicarea in cuplu. Fiecare are propria versiune de adevar. Realizatorii The Today Show au incercat sa afle care este parerea barbatilor referitor la aceasta chestiune iar raspunsurile lor arunca putina lumina asupra modului in care partenerii nostri gandesc. Barbatii intervievati au declarat ca nu pot sa isi asculte partenera pentru prea mult timp deoarece:

1 - femeile vorbesc prea mult;
2 - acestea nu pot sa sintetizeze ceea ce vor sa spuna astfel incat, in ochii lor, ajung sa bata campii;
3 - barbatii presupun ca oricum prietena le-a mai spus lucrurile respective si ca probabil o sa le mai spuna ;
4 - considera ca prietena iar ii bate la cap cu ceva ce au facut gresit sau ceva ce nu au facut si ar fi trebuit sa faca;
5 - subiectul discutiei nu ii intereseaza;
6 - se simt presati sa rezolve situatie de care partenera le povesteste;
7 - sau, pur si simplu, au altceva mai bun de facut;

Jeff Gardere, supranumit “Psihologul Americii”, a dezvaluit in cadrul aceleiasi emisiuni alte cateva motive responsabile pentru acest comportament. Conform acestuia, mandria barbatilor joaca si ea un rol important. Unii barbati isi simt masculinitatea amenintata atunci cand asculta si trebuie sa faca ceea ce le spune o femeie. In plus, barbatii accepta ca au gresit mai greu decat o fac femeile astfel incat li se pare mai simplu sa nu asculte atentionarile partenerei de viata si sa se concentreze asupra altor lucruri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.