Setari Cookie-uri

7 Motive pentru care barbatii nu te asculta + 5 solutii

Daca ar fi sa alegem un domeniu la care majoritatea barbatilor stau prost acesta ar fi, cel mai probabil, incapacitatea lor de a-si asculta partenera. Oare de cate ori nu ne-am intrebat enervate Oare de ce nu ma asculta? sau De ce nu isi poate aminti ceea ce i-am spus?. Astfel de situatii ne fac sa ne gandim daca nu cumva barbatii si femeile vorbesc limbi diferite.

Adevarul este insa undeva pe la mijloc; dorinta femeilor de a vorbi si de a fi ascultate si incapacitatea barbatilor de asculta ceea ce li se spune sunt rezultate ale felului in care creierul nostru functioneaza. Studii recente arata ca aceasta diferentiere incepe inainte de nastere. Astfel, substante precum testosteronul (pentru baieti) si estrogenul (pentru fete) eliberate de organismul bebelusului creaza diferentieri in dezvoltarea conexiunilor neurale. Prin urmare, creierul barbatilor are mai putine regiuni specializate pe vorbire si ascultare. In plus, acesta produce si mai putina serotonina si oxitocina, substante considerate responsabile pentru buna dispozitie si comportament afectuos.

Prin urmare barbatii si femeile gandesc diferit si comunica diferit. Fiecare dintre noi are un mod diferit de a “impacheta” mesajul pe care vrea sa il transmita. Barbatii prefera conversatiile scurte, fara subintelesuri, in care mesajul transmis este direct. Pentru cei mai multi dintre ei comunicarea trebuie sa fie practica. Situatia femeilor e diferita acestea descarcandu-se nervos cu ajutorul cuvintelor. Fie ca povestesc ceea ce li s-a intamplat, ceea ce au vazut, au auzit sau au simtit, femeile doresc sa impartaseasca aceste lucruri cu partenerul de viata considerand ca ele ii vor apropria. Li se pare stupid ca discutiile de cuplu sa fie scurte si la obiect, astfel de discutii sunt potrivite la locul de munca, nu cu persoana cu care doresc sa isi petreaca restul vietii.

Aceasta problema de comunicare poate avea efecte negative asupra cuplului. In timp ce barbatii se satura sa fie admonestati de partenere pentru ca nu le asculta si nu le inteleg, femeile raman cu un sentiment de frustrare cand isi dau seama ca isi racesc gura de pomana si ca iubitului nu pare sa ii pese indeajuns de mult incat sa asculte. Solutia la aceasta problema e undeva la mijlocul drumului si se poate face numai prin comunicare.

Pentru a te asigura ca partenerul de viata te asculta incearca urmatoarele tactici:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.