Setari Cookie-uri

Revolta femeilor: Si totusi, barbatii ce fac?

Sunt o femeie moderna, cel putin asa ma laud. Dar oare am o relatie moderna? Cam asa suna una dintre intrebarile care mi-au trecut prin cap dupa o discutie mai 'aprinsa' cu prietenul meu, numit de acum incolo simplu, El. Oare ma pot lauda cu o relatie in care intr-adevar responsabilitatile si sarcinile se impart 50/50? Voi puteti sa spuneti asta?

Atentie, o relatie moderna nu inseamna ca el face toata treaba si ea sta degeaba, nu are de a face cu feminismul, nu e o problema de supunere sau de rusine. O relatie moderna inseamna doar ca partenerii se respecta reciproc indeajuns de mult incat sa inteleaga ca merita la fel de mult timp de relaxare si ca patru maini (indiferent de sexul celor carora le apartin) lucreaza mai repede decat doua.

O alta cititoare vede insa 'rolurile' ca fiind cat se poate de naturale. O femeie nu este feminina daca nu isi respecta rolul. Negarea rolului imi pare in acest caz un fel de 'boala' feminista. “Atunci doamnele mele de ce mai aveti nevoie de barbati; luati-va un vibrator sau o tipa si impartiti-va munca... aici nu era vorba ca numai noi femeile trebuie sa muncim in casa ci si partenerul nostru, dar fiecare sa-si faca treaba lui. Nu mi se pare corect ca femeia sa faca treaba barbatului si invers, fiecare avem rostul nostru pe pamant. Cat despre femeile cu cardul plin sunt destule care fac si smotru in casa si nu le cad 'galoanele' ci din contra sunt bucuroase si fericite si isi asteapta sotul chiar de la 'o bere' cu o masa calda, cu o vorba buna si pregatite sa faca dragoste cu el. Cele care fac ifose ca sunt 'femei de/cu cariera', sunt femei reci si nu o sa fie niciodata fericite langa un barbat ptr. ca sunt prea 'barbatoase', iar barbatii au nevoie de feminitate.

Personal nu ma simt mai putin feminina daca bat un cui (voi ramane la acest exemplu care ar trebui totusi vazut drept echivalentul oricarei sarcini 'masculine') si nu il consider pe cel de langa mine mai putin barbat daca invarte intr-o cratita. Asta pentru ca in mintea mea identitatea unui om nu e data de ceea ce face, ci de ceea ce simte si ceea ce gandeste.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.