Setari Cookie-uri

Revolta femeilor: Si totusi, barbatii ce fac?

Sunt o femeie moderna, cel putin asa ma laud. Dar oare am o relatie moderna? Cam asa suna una dintre intrebarile care mi-au trecut prin cap dupa o discutie mai 'aprinsa' cu prietenul meu, numit de acum incolo simplu, El. Oare ma pot lauda cu o relatie in care intr-adevar responsabilitatile si sarcinile se impart 50/50? Voi puteti sa spuneti asta?

Va mai prezint un ultim comentariu care mi-a atras atunci atentia prin tonul hotarat. O cititoare a exprimat in cateva cuvinte una dintre principalele frustrari ale femeii moderne cand vine vorba de viata de cuplu. “Nu pot sa cred ca femei ale secolului XXI pot sa gandeasca astfel! Doamnele mele, a judeca e foarte usor daca nu ne uitam in jur la femeile care au propriul card cu care s-ar descurca foarte bine si singure, care muncesc pana la ora 18 ca si ei, care se intorc prin traficul infernal din Bucuresti ca si ei. In conditiile astea de ce ar trebui el sa vina de la munca, sa bata doua cuie in perete, sa-si deschida o bere si sa se uite la meci in timp ce treaba ei in casa abia a inceput? DA, doamnele mele, exista barbati care sunt in stare sa indure 'supliciul' cot la cot cu ea.“

Pentru mine 'rolul' incepe sa devina apasator. Candva il consideram natural ba chiar vedeam in el un fel de simbol al Femeii, cel care ne da dreptul sa incepem cuvantul cu majuscula. Mi se parea ca 'rolul' poate face dintr-o femeie normala o super-femeie. Astazi insa 'rolul' imi pare invechit si nedrept. Indraznesc sa va intreb pe voi: simtiti 'rolul'? Aveti relatii moderne? Deplangeti relatiile traditionale?


Un articol de Ioana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.