Setari Cookie-uri

Cum sa economisesti 1500 lei mancand sanatos!

Se stie, sunt o mare optimista. Prin urmare, incercand sa privesc partea plina a paharului in care a fost amestecata o parte criza financiara mondiala cu doua parti populatie de oameni care inca nu stiu ce i-a lovit, mi-am dat seama ca acesta este un prilej foarte bun pentru noi sa slabim!

N-am sa fac acelasi calcul pentru tigari fiindca vei constata ca te imbogatesti daca te lasi de fumat! Dar totusi, de dragul matematicii: 1 pachet de tigari pe zi care costa cam 10 lei x 30 zile = 300 lei. Cu 300 lei de la mancare tocmai ai castigat salariul minim pe economie! Si nu, n-am sa-ti repet ca adevaratul castig este sanatatea ta!

Cost estimat economisit:
600 lei/luna

4. Cumpara de unde trebuie!

Cerealele integrale si produsele eco/bio se cumpara de la magazinele naturiste mici, nu de la Plafar. La Plafar preturile sunt mult mai mari pentru simplul motiv ca magazinul arata intr-adevar mult mai bine!

Cost estimat economisit: 50 lei/luna

5. Fa curatenie singura

Economisesti banii pe care i-ai da cuiva sa faca treaba pentru tine si consumi calorii pe banda rulanta:

30 min dat cu aspiratorul: arzi intre 75-125 kcal
30 min gatit: arzi cam 50 kcal – Bonus! Nu mai cumperi semipreparate sau mancare din oras si… economisesti bani!
30 min spalat podele: arzi intre 100 si 115 kcal si bonus: iti lucrezi bratele!

Daca adaugi aceste clipuri in programul tau zilnic, poti renunta la abonamentul la sala!

Cost estimat economisit:
- Abonament sala: 100 lei/luna
- Persoana care te ajuta la curatenie: 60 lei/sapt, de doua ori pe luna = 120 lei/luna
- Economie pe gatit versus mancare din oras: 100 lei/luna
Total: 200 lei/luna

6. Cand ajungi la piata, evita tot ce e frumos si apetisant

Cu multi ani in urma un prieten care locuia in Germania mi-a povestit ca nemtii cautau in piata cele mai urate si mai scofalcite rosii. Iar eu m-am crucit fiindca la noi abia aparusera turcismele si toate fructele si legumele acelea perfect rotunde si de dimensiuni exacte erau inca un lux (mortal!) la care noi priveam cu jind. Nu intelegeam de ce nemtii (care aveau venituri considerabil mai mari) nu se infruptau din fructele rotunde.

Ani mai tarziu, ba chiar anul acesta, am gasit intamplator rosii “cu gust”, din acelea “adevarate”, mici si urate, dar nu “de plastic” si mi-am amintit de vorbele amicului meu. Mi-a dat seama ca exista o sansa extrem de mare ca tot ce arata bine pe exterior, sa fie un dezastru din punct de vedere nutritional. Prin urmare, caut de atunci cele mai urate si mai asimetrice legume si fructe din piata. Sunt in general mai ieftine si de cele mai multe ori au gustul pe care ar trebui sa il aiba.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.