Setari Cookie-uri

Cum sa economisesti 1500 lei mancand sanatos!

Se stie, sunt o mare optimista. Prin urmare, incercand sa privesc partea plina a paharului in care a fost amestecata o parte criza financiara mondiala cu doua parti populatie de oameni care inca nu stiu ce i-a lovit, mi-am dat seama ca acesta este un prilej foarte bun pentru noi sa… slabim!

Cost lunar estimat ca economisit: 50 lei/luna

7. Mergi pe jos!

Este sanatos, placut si iti va lucrezi muschii membrelor inferioare si muschii fesieri. Pe langa faptul ca vei economisi banii pe abonamentul la sala, vei taia si din cheltuielile pe benzina.

Cost lunar estimat ca economisit: 150 lei pe benzina

8. Ai bunici?

Daca ai bunici sau parinti care locuiesc la tara, ai iesit iar in castig! Poti cumpara branza, lapte, oua, carne, legume si fructe direct de la tarani. Ai mare grija totusi cu produsele din carne provenite de la animale netestate de medicul veterinar!

Daca nu este infectata, mancarea pe care o poti cumpara de la vecinii de la tara este mult mai sanatoasa decat orice vei cumpara din comert. Si in mod cert mai ieftina!

Cost lunar estimat ca economisit: 100 lei/luna

9. Fa-ti lista de cumparaturi pentru piata

Nu stiu daca ai observat ca pleci sa cumperi lapte, paine si doi morcovi si te intorci cu trei sacose pline si un card gol. In plus, jumatate din mancarea pe care o cumperi sfarseste in cosul de gunoi fiindca se strica inainte sa apuci sa o mananci.

Fa-ti o lista clara de cumparaturi atunci cand pleci la piata sau la supermarket si respect-o. Nu fi cruda cu tine! Ia-ti o marja de “eroare” – sa zicem ca ai voie sa cumperi maxim 3 produse in plus fata de ce ai pe lista.

Cost lunar estimat ca economisit: 200 lei

10. Ia-ti mancare la pachet

Am atins un punct sensibil, sunt sigura. Dimineata nu ai timp de casolete si sandwich-uri, mai ales ca acum trebuie sa pleci mai devreme fiindca la punctul 7 ti-am recomandat sa mergi pe jos la birou. Fa-ti timp! Trezeste-te mai devreme si gaseste timp pentru toate aceste activitati. E spre binele tau.

Cost lunar estimat ca economisit: 100 lei (estimat bland, dar fie…)

Economii totale: cam 1500 lei!!!

Sursa: LaDieta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.