Setari Cookie-uri

Ce nu stiati despre barbatii din ziua de astazi?

Uitati de barbatii de ieri, "Neosexualul" este noua formula a virilitatii! Neosexualul "este un James Bond cu simt al umorului, este un sensibil si un tip sportiv in acelasi timp".

Este barbatul clasic, atitudinea unui astfel de barbat defineste virilitatea in sensul sau clasic. Este brutal, combativ in felul de a se comporta si de a vorbi, nu tradeaza sensibilitate si urasete obiceiurile de ingrijire excesiva pe care le considera un specific al femeilor. Il stiti cu siguranta, astfel de barbati ii vedem inca destul de des in jurul nostru. Iar o maraca de produse pentru barbati a lansat o adevarata isterie online prin camapaniile sale cu ajutorul carora ne invata la propriu ce inseamna masculinitatea. In opinia lor!

2. Acest barbat "a fost nevoit sa evolueze intr-o forma de viata mai complexa", afirma demograful, cu o urma de ironie. In anii '80, ceea ce femeile au inceput sa isi doreasca de la barbati a inceput sa se schimbe. A aparut terminologia S.N.A.G (Sensitive New Age Guy), care se refera la barbati sensibili si timizi, interesati de probleme aflate pe agende feministe. Michael Jackson, un "snag" veritabil“Babatii snag” erau mult diferiti de “barbatii bloke”. Se tundeau cu chica. Purtau mustati (in anii ‘80) si isi legau un pulover pe dupa umeri. Spre deosebire de "blokes", acestora le placea vinul si nu berea. Acesti barbati sensibili ai sfarsitului de secol XX erau de asemenea dispusi sa aiba grija de copii si sa gateasca.

Miile de ani ale existentei “barbatului brutal” au fost aruncate intr-o singura decada tumultoasa, cu preschimbari socio-tehnologice, iar modelul traditional al masculinitatii s-a transformat intr-unul al sensibilitatii masculine. Ca sa va construiti mental o imagine a acestui tip de barbat, ganditi-va la Michael Jackson din anii ’80 - acel tanar sensibil si firav, care frangea inimile a milioane de femei.

3. Cam prin anii '90, si terminologia "snag" si-a pierdut din acutalitate explica teoreticianul australian. Piata se misca intr-o alta directie astfel incat, pana la sfarsitul anilor '90, prin cafenele, baruri si restaurante isi facea aparitia o alta "specie masculina", metrosexualul. David Beckham, metrosexualul pe care il stim cu toti

Adica un nou design al barbatului modern. Piata de bunuri de consum adresata barbatilor a aratat ca femeile nu mai gasesc deloc atragatoare frizura cu chica si ca nici mustata pe care o purtau "barbatii snag' nu mai e chiar asa de atragatoare. Dar metrosexualii au gasit "solutia" si au inlocuit acea mustata, cu un mic smoc de par plasat sub buza inferioara, ceea ce pare sa ii investeasca pe purtatori cu o irezistibila alura sexy.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.