Blog kudic: Dinastia baronilor Munchausen

Blog kudic: Dinastia baronilor Munchausen
Kudika
12 August 2010

Mi s-a pus pata. Rau. Ca o pata grosolana de vin rosu pe o rochie de matase. Ca o pata unsuroasa si cacanie ce sade sleampata pe o fata de masa din cea mai comunista bodega in care am avut vreodata ghinionul sa pasesc. Ma enerveaza multe lucruri: prostia, violenta, isteriile, lamentarile, mahalagismul, ranchiuna, invidia, ipocrizia, mediocritatea, aroganta nejustificata, obsesiile, lasitatea etc etc etc. Bai, daĺ in fruntea listei, ca musca din varful baligii, troneaza implacabilůminciuna.

Post de pe blogul Sheep.ro

Mi s-a pus pata. Rau. Ca o pata grosolana de vin rosu pe o rochie de matase. Ca o pata unsuroasa si cacanie ce sade sleampata pe o fata de masa din cea mai comunista bodega in care am avut vreodata ghinionul sa pasesc. Ma enerveaza multe lucruri: prostia, violenta, isteriile, lamentarile, mahalagismul, ranchiuna, invidia, ipocrizia, mediocritatea, aroganta nejustificata, obsesiile, lasitatea etc etc etc. Bai, da’ in fruntea listei, ca musca din varful baligii, troneaza implacabil…minciuna.

Persiflatoare si sigura pe ea, minciuna n-ar reprezenta mai mult decat antrenorul de la Avantul Bragadiru daca n-ar cara dupa ea lista luuunga a gaunosilor adepti. Odata inscrisi in spiritul ascunzisurilor, “baronii” se lafaie plescaind grotesc a multumire, abuzand zi de zi de ceea ce, ca niste mimoze feciorelnice, prefera sa numeasca “manipulare”. Ii simti cum uita detalii, cum se chinuie sa reformuleze realitati, cum deformeaza adevaruri, rastalmacesc cuvinte sau raspund la intrebari cu indignarea altor interogatii. Mai mult, daca te pune Necuratul sa ii confrunti, sa le dai cu balmajelile lor telenovelistice in teasta, ii apuca exersarea vocatiilor actoricesti. Unii casca ochii oripilati de acuzele pe care trebuie sa le indure (modelul victima), altii din contra, isi pleaca privirea rugandu-se sa nu citesti in pupilele lor dilatate groaza deconspirarii (modelul fricos), altii ar jura si pe mama si pe tata ca nu stiu ce-i aia minciuna (modelul nihilistului), iar altii se apuca de crosetat SF-uri si alibiuri penibile (modelul scenaristului). Din pacate, mai rau decat toti la un loc este “modelul mincinosului cronic“. El traieste din asta, nu mai tine minte ce a nascocit ultima data, ar fi in stare sa sustina pana in panzele albe ca iarba e rosie si ca tu esti daltonist, confunda din obisnuinta realitatea cu imaginatia, nu mai are probleme de constiinta si nici nu se oboseste sa iasa din propriul cerc vicios.

El si gloata lui de mitomani ce ar starnii invidii de nestavilit pana si in suruburile ruginite ale inofensivului Pinocchio sunt aia care te privesc fix si iti trantesc un “NU” hotarat de ii intrebi simplu daca au mintit vreodata. Ei sunt cei care arata cu degetu’ si dau cu pietre in insusi conceptul de minciuna. Ei sunt primii care urla din toti rarunchii “hotii!!!” daca vad o batranica furand un mar de pe o taraba amarata. Moralistii de hartie. Ei sunt cei care se bat cu pumnul in piept ca sunt curati ca lacrima si ranjesc la gandul ca tu esti prea prost ca sa ii intelegi tocmai pe ei.

p.s. Sunt zen, doar ca mi-e cald. Si scarba :P

Post de pe blogul Sheep.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri