Setari Cookie-uri

Blog about it: Barbatii despre soferite. Tu esti o soferita buna?

Cu cateva zile in urma, imi verificam si eu, ca tot omul obsedat de internet, blogurile preferate, cand am nimerit doua posturi care m-au cam infuriat.

Cu cateva zile in urma, imi verificam si eu, ca tot omul obsedat de internet, blogurile preferate, cand am nimerit doua posturi care m-au cam infuriat.

Primul, scris de Radu, pe care nu-l stiam drept mare misogin (dar iata ca aparentele sunt inselatoare), m-a scos din pepeni:

Femeile insista sa conduca

Am stat si m-am gandit. Femeile au multe incompatibilitati in relatia cu postura de sofer. Multe dintre caracteristicile lor bat apropouri spre ideea mea.

Plecam de la denumire. Avem terminologia de “sofer” si o avem pe cea conotativa si ironica de “soferita”. O mare parte din incaltamintea dedicata lor, explica intr-un fel ca nu e locul lor la volan. Si totusi, ele forteaza nota si au incaltaminte de mers si incataminte de condus.

Din faptul ca la un moment dat o masina din stanga ta incepe sa mearga inexplicabil si spontan intr-o parte, intelegi ca femeile nu au retinut rostul oglinzii din dreapta. Pe principiul “ce naiba au mai pus oglinda aia acolo, ca si asa abia ma vad in ea”. Ele percep cumva rostul lor ca fiind unul estetic. Arata dragut cu oglinzi. Parca sunt doua urechiuse. Femeile in trafic sunt un plus de candoare si nesiguranta. Nu exista loc mai potrivit sa se bage pentru cretinii care depasesc coloane, ca cel din fata unei femei. Cred ca ele au si o sensibilitate la avarii. In sensul ca “uite ce dragut, mi-a multumit”. Go for……….

Eu cred ca pentru ele s-a inventat hidramarea. Pentru ca oricum au o sumedenie de activitati conexe la volan. Cum poti sa-ti aranjezi parul, in timp ce vorbesti la telefon, accelerezi, tii de volan si schimbi viteza?

Femeile se manifesta la volan. Pentru ele e foarte important ce i-au zis unuia. Ce le scapa e ca trebuie sa deschida geamul. Da ele au capacitatea asta de a balacari pe cineva, in timp ce ala nu aude si simultan sa creada ca are rost ce fac.

Apoi imi place ca au ramas consecvente aratatului degetului mijlociu. In sensul ca “ba ce i-am facut aluia”. Se petrec multe povesti halucinante odata suita o femeie la volan. Toate gandurile astea le-am adunat in timp ce asteptam vineri, la Jack Daniel’s party, in fata la Fratelli. Stateam cu Dana si o asteptam pe Ameli sa parcheze. Din momentul in care mi-a spus ca a inceput sa parcheze, pana cand a ajuns unde eram, as estima pe ceas cam 15 minute.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.