Setari Cookie-uri

Blog about it: Barbatii despre soferite. Tu esti o soferita buna?

Cu cateva zile in urma, imi verificam si eu, ca tot omul obsedat de internet, blogurile preferate, cand am nimerit doua posturi care m-au cam infuriat.

P.S. Mama se lauda ca nu a facut niciodata un accident. Asta in contextul in care nu depaseste in afara localitatii viteza de 80 km/h.

Ca si cand nu era de ajuns, am gasit si o stire pe blogul lui Dan (pe care il cunosc drept tata al misoginilor de pretutindeni) despre un sofer in varsta de 100 de ani, care conduce de 85 si nu a facut niciodata un accident. Bravo lui. Dar cumva, simt ca admiratia lui Dan vis a vis de tataia care a condus impecabil vreme de aproape un secol, se datoreaza in mare parte faptului ca e barbat. Daca tataia era de fapt mamaia, postul lui s-ar fi contopit cu unul mai vechi, din care va reproduc numai cateva randuri:

Femeile la volan ne dau fiori, cand stam in dreapta

Da, suntem misogini cand vine vorba de cum conduc femeile. Fie ca recunoastem oficial sau nu, ideea este ca toti (barbatii) suntem siguri ca noi conducem mai bine ca ele. Unii considera chiar ca ele sunt un pericol la volan.

Pericol sau nu, ideea este ca nu prea stam pe ganduri cand suntem cu prietenii si vrem sa bem ceva, iar sotia/prietena are permis. E prea frumos sa poti sta linistit si sa bei cat vrei si sa mai poti sa si mergi cu masina acasa. DAR! linistea se termina cand partenera se aseaza la volan.

Un studiu facut pe un esantion de barbati, arata ca 1 din 3 nu se simt in siguranta cand la volan este partenera si ajunge la diferite gesturi, gen calcat podeaua cu ambele picioare si chiar insfacarea volanului.

Discriminarea sexuala continua aici.

Voi ce parere aveti? Suntem luate peste picior pe buna dreptate? E drept, exista un miez de adevar in faptul ca barbatii conduc mai bine. Dar tot ei fac accidente mai grave. Fiindca noi, apasand cu varful pantofului stiletto pedala de acceleratie, nu zburdam cu 100 km/h pe bulevardele oraselor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.