Setari Cookie-uri

Semnificatia valului in cultura araba

Spre deosebire de europeni, acolo unde valul are un rol protector si de seductie, pentru lumea araba, valul are o semnificatie aparte, religioasa. Acesta intruchipeaza o femeie credincioasa si modesta care nu iese din casa fara sa isi acopere capul cu un vestment special.

Khimar: este un val lung, care poate ajunge pana in dreptul taliei sau chiar pana la genunchi. Acesta lasa fata la vedere dar acopera complet capul, gatul si umerii.

Burka: este recunoscut ca fiind cel mai conservator tip de val. Acesta este un vesmant traditional al lumii musulmane care acopera fata si intregul corp. In zona ochilor este prevazut cu anumite perforatii care permit femeilor sa poate vedea fara sa fie vazute. Burka si niqab se numara printre vestmintele contestate puternic in foarte multe tari europene, care au dorit interzicerea purtarii acestora.

Tarile arabe abordeaza intr-un mod diferit stilul vestimentar al femeilor. Acestea au obiceiuri si traditii diferite care impun reprezentantelor sexului feminin o imbracaminte sobra si o atitudine pe masura. Contestate deseori pentru rigiditatea lor, aceste reguli constituie un adevarat cult pentru orice femeie araba.









Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.