Setari Cookie-uri

Propune si tu un nume, o poveste!

Campania "125 de femei pentru schimbare" aduce in lumina reflectoarelor povesti ale unor femei obisnuite care au reusit sa schimbe in bine viata lor sau a celor din jur.

Campania "125 de femei pentru schimbare" aduce in lumina reflectoarelor povesti ale unor femei obisnuite care au reusit sa schimbe in bine viata lor sau a celor din jur. Pentru ca aceste femei remarcabile si povestile lor merita sa fie cunoscute si sa inspire cat mai multe femei, poti propune si tu acum un nume si o poveste pe siteul campaniei, www.avon125.ro.




O astfel de poveste este cea a Elenei Miclea, director executiv al Asociatiei SOS Infertilitatea, care ajuta cuplurile cu probleme de fertilitate din Romania.

„Totul a inceput in martie 2008 cand am cunoscut-o prin intermediul internetului pe coordonatoarea campaniei noastre, doamna Raluca Bonzi. Eu tocmai trecusem de o prima fertilizare in vitro nereusita si sufeream enorm din cauza esecului dar si din cauza lipsei de bani, pentru ca tratamentele si procedurile de reproducere umana asistata medical sunt foarte costisitoare. Raluca Bonzi locuieste in Franta unde statul suporta integral costurile a patru proceduri de fertilizare in vitro. Vazand suferinta cuplurilor din Romania Raluca a venit cu ideea sa incercam si noi sa facem statul sa constientizeze problema infertilitatii in Romania si sa obtinem ajutor financiar din partea lui. Am fost foarte incantata de aceasta idee si, impreuna cu alte cateva femei care se confruntau cu infertilitatea, am constituit in martie 2008 Grupul de initiativa SOS Infertilitatea.

Desi ne-am lovit constant de prejudecati despre infertilitate si de un baraj birocratic in anumite institutii ale statului, am obtinut sprijin la nivel politic din partea demnitarilor. Prin activitatea desfasurata de Asociatia SOS infertilitatea am reusit sa convingem Parlamentul sa realizeze un proiect de lege in domeniu, am convins Ministerul Sanatatii sa instituie pentru 2011 si 2012 un program in domeniul infertilitatii si am adus problema infertilitatii pe agenda publica din Romania, printr-o mediatizare exceptionala pentru cauza infertilitatii, asa cum se intampla in intreaga Uniune Europeana. De asemenea am reusit sa realizam programe de sprijin concret, precum Grupul de Suport sau Biblioteca SOS Infertilitatea si am construit o platforma web complexa unde pacientii pot comunica intre ei primind si sfaturi online de la medici: www.infertilitate.com.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.