Setari Cookie-uri

Festivalul Indiei vine la Timisoara!

In perioada 15-19 iunie, una din cele mai fascinante tari ale lumii, India, isi deschide larg portile la Casa Tineretului.

In perioada 15-19 iunie, una din cele mai fascinante tari ale lumii, India, isi deschide larg portile la Casa Tineretului. A doua editie a festivalului "Namaste India" a ales sa poposeasca in Timisoara, oras multicultural prin excelenta care se mandreste cu o deosebita diversitate etnica si confesionala.

Printre atractiile principale ale evenimentului se numara spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse indiene, specialitati culinare, arta imbracarii sari-ului, arta mehndi (decorarea cu henna) impresii de calatorie, expozitii de fotografie, proiectii de filme.

Muzica si dansul

In India, arta evolueaza in acelasi timp pe doua planuri opuse: spiritualul se impleteste cu lumescul, divinul si transcedentalul se imbina cu melodrama. Festivalul va aduce in scena aceste paradoxuri prin spectacole ce integreaza armonios diverse stiluri artistice.

Artistii grupului Sahaj, prin instrumentele muzicale harmoniu, mangira si tabla, vor prezenta bogata traditie spirituala a Indiei, interpretand stilurile Bhajan si Qawwali. Membrii Hare Krishna ne vor conduce pe ritm de mridanga si armonica in atmosfera devotionala a templelor. Claudia Ignat se va transforma in zeita chiar in fata publicului, interpretand miscarile gratioase si feminine ale dansului clasic Mohiniyattam iar frumoasele dansatoare de la Grupul Shakti vor aduce pe scena culoarea, stralucirea si dinamismul specifice filmelor Bollywood. Noutatea si surpriza spectacolului va fi tanara Laura Bogorodea pe care cu totii am admirat-o in semifinala emisiunii “Romanii au talent”.
Omagiu lui Rabindranath Tagore

Cu ocazia implirii a 150 de ani de la nasterea lui Rabindranath Tagore, primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, pretutindeni in lume au loc manifestari culturale.
Ca omagiu dedicat acestei importante personalitati, festivalul “Namaste India” va cuprinde o expozitie cu fotografii ce surprind natura si viata cotidiana a Bengalului insotite de citate ale poetului precum si lansarea cartilor “Scrisori rupte” (Editura Cununi de Stele), “Sadhana” si “Tagore la gura sobei, in Mongpu” de Maitrey Devi (Editura „Casa Cartii de Stiinta”, Cluj-Napoca).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.