Setari Cookie-uri

Scrisoare din SUA: Cum am trait moartea lui Steve Jobs

Pentru mine, Steve Jobs a fost mai degraba o sursa de inspiratie decat sursa produselor Apple (nu am nici un produs de-al lor desi acum sondez piata pentru un iPad).

Sursa: Wall-Street.ro

Miercuri dimineata m-am trezit la ora 2 (ora zonei centrale a Statelor Unite) sa-mi scriu lucrarea saptamanala pentru seminarul de mass media. Pe cand imi deschideam adormita mailul, pagina de Facebook, mailul de la facultate, mi-a trecut prin gand o intrebare fara sens: "A murit Steve Jobs?" Am alungat-o repede si am pus-o pe seama orei ciudate la care incercam sa functionez.

Miercuri seara la ora 7 am aruncat ceea ce se dorea a fi o ultima privire asupra Facebook pentru ziua respectiva. The Cool Hunter postase o poza cu Steve Jobs si mesajul “iSad – what a visionary you were”. Am intrat pe site-ul New York Times si am vazut stirea. In urmatoarele minute, pagina de Facebook a inceput sa adune mesaj dupa mesaj de surpriza si tristete, pe masura ce oamenii aflau vestea.

WSJ.com publica deja poze cu oameni care ii aduceau omagii lui Steve Jobs la Apple store-urile din toata tara. In doua-trei ore au inceput sa se trezeasca si prietenii de pe Facebook din Romania, care reactionau la veste in felul lor. Am retinut-o pe cea a unei prietene care a scris “Poate acesta este adevaratul cutremur”.

Citește și:

Pentru mine, Steve Jobs a fost mai degraba o sursa de inspiratie decat sursa produselor Apple (nu am nici un produs de-al lor desi acum sondez piata pentru un iPad). L-am cunoscut pe Jobs prin articole cum a fost cel din Esquire US, semnat de Tom Junod, si din discursuri precum a fost cel de la Stanford, din 2005. Cateva din lectiile pe care le-a dat atunci au devenit reguli de viata, in functie de care iau uneori decizii – sfaturi de la un “prieten” cu care impart aceeasi zi de nastere, 24 februarie.

- You have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something--your gut, destiny, life, karma, whatever--because believing that the dots will connect down the road will give you the confidence to follow your heart, even when it leads you off the well-worn path, and that will make all the difference.

Citește și:
  • Piesa care a salvat-o pe Olga Verbițchi - Ultimul Minut
  • rareș cântă despre acea Jumătate
  • rareș cântă despre acea Jumătate

- Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking, and don't settle.

- Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.

Joi dimineata m-am trezit cu un mesaj de la mama pe mobil: “A murit bunica. Te pup”. Stiam ca urma sa vina la un moment dat – bunica avea cancer si se simtea tot mai rau in ultimele luni. Dar speram sa intarzie indefinit.

Am mers la birou – lucrez in redactia ziarului local Columbia Missourian, ca parte a programului de master la Missouri School of Journalism. Era ziua mea de “general assignment shift”, cand trebuia sa ma ocup de stirile de ultima ora. Editorul mi-a zis sa-mi iau ziua libera; eu voiam sa lucrez ca sa nu am timp sa ma gandesc prea mult.

Citește și:

Prima mea zi de general assignment shift a fost pe 25 august, o alta joi in care Steve Jobs facea un anunt: acela ca paraseste conducerea Apple. Atunci, la sedinta de la 8 dimineata l-am intrebat pe editor: “Facem ceva cu Steve Jobs”?

Citeste continuarea articolului de Simina Mistreanu pe Wall-Street.ro

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.