Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Cunoasterea propriei personalitati, primul pas al copilului spre alegerea viitoarei meserii

Educatia copilului este o provocare pentru orice parinte. Este esential sa intelegem ca fiecare copil este o individualitate si merita tratat ca atare.

Asadar cunoasterea copilului prezinta un interes deosebit, iar pentru a reusi acest lucru si pentru a-l ajuta sa se descopere pe sine, trebuie sa ii fim alaturi cat mai mult.

Discutiile legate de puterea noastra de a fi parinti perfecti, de a sti exact ce si cum trebuie facut pentru copiii nostri pot continua la nesfarsit, negasindu-se solutia si instructiunile universal valabile. Greselile nu trebuie sa ne descurajeze pentru ca mai devreme sau mai tarziu vom ajunge sa ne intelegem copiii si sa le acordam sprijinul de care au nevoie.

Am putea sa ne impacam cu gandul ca lumea in care traim nu este una perfecta si nici noi nu vom putea fi vreodata parintii perfecti. Trebuie doar sa incercam sa le asiguram copiilor nostri un mediu in care sa se descopere si sa se dezvolte.

Pentru a-i cunoaste personalitatea cu inclinatiile sale, noi, parintii, suntem datori sa raspundem nevoilor copiilor, mai ales celor emotionale, care se concretizeaza in dorinta de a fi ascultati, ingrijiti si apreciati.

De cele mai multe ori, copiii nu au nevoie de parinti perfecti, ci isi doresc ca acestia sa le reflecte dorintele si sa le inteleaga nemultumirile, sa ii ajute atunci cand sunt nelamuriti si sa ii aprecieze cand merita. Schimbul reciproc de opinii pune bazele unei legaturi sincere intre parinti si copii si ii ajuta sa se cunoasca mai bine. Cu cat lasam copilul sa ne cunoasca mai bine personalitatea cu slabiciunile si punctele sale tari, cu atat el va putea face mai usor distinctia intre bine si rau, defectele noastre devenind pentru el exemple negative, iar calitatile noastre - un model demn de urmat.

Abia dupa ce am facut acest prim pas al cunoasterii si ajungem in punctul de a identifica la copilul nostru primele semne ale personalitatii sale, trebuie sa ii indrumam pasii catre ceea ce ii place sa faca. Fie ca il inscriem la cursuri de arta, de dans, de limbi straine sau pur si simplu il incurajam sa faca ceea ce isi doreste, telul nostru devine acela de a-i asigura conditiile propice dezvoltarii personalitatii, oferindu-i astfel cat mai multe perspective. Aceste PERSPECTIVE il vor ajuta pe copil sa se bucure de posibilitatea de a alege dintr-o paleta larga de meserii.

Pe langa educatia si sprijinul pe care il oferim copilului nostru pe parcursul dezvoltarii sale, putem chiar sa incepem sa ne ocupam de viitorul lui financiar. Astfel, la varsta maturitatii, el se va bucura de un ajutor concret care ii va permite fie sa-si continue studiile, fie sa isi puna in practica ideile antreprenoriale. Alege renta Magister de la BCR Asigurari de Viata si ofera-i o sansa in plus la un viitor de succes.

Urmareste 50 de povesti de succes si convinge-te ca orice copil merita sa aiba parte de PERSPECTIVE care sa il ajute sa-si gaseasca locul pe care si-l doreste in societate.






Kudika
31 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.