Incepe targul de carte Gaudeamus!

Incepe targul de carte Gaudeamus!
Kudika
22 Noiembrie 2011

Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura, editia a 18-a se va desfasura in perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Comunicat de presa

A fost o vreme - era prin anii '50 - cand un student indragostit de cultura si-a vandut paltonul, in plina iarna, ca sa-si poata cumpara Kant, Critica ratiunii pure. Astazi, din fericire, nu mai e nevoie sa renunti la palton de dragul unei carti.

A fost o vreme - tot in anii '50 - cand simplul fapt de a citi ori de-a imprumuta o carte a lui Cioran se platea cu inchisoarea.

afis GaudeamusAstazi ne putem bucura la scena deschisa de aparitia unor inedite Cioran (Despre Franta; Indreptar patimas II), de povestea elitelor intelectuale romanesti din interbelic si pana in anii comunismului (Lucian Boia), de portretele care s-au nascut din intalnirile "fata catre fata" ale lui Andrei Plesu, de jurnalul lui Dan C. Mihailescu la Athos, de raspunsul polemic dat de Neagu Djuvara criticilor sai, de un "vis chimeric" povestit de Cartarescu, de-o "intalnire in jurul unei palme Zen" impreuna cu Gabriel Liiceanu si Gabriel Cercel, de marturia cuceritor de sincera a Antoanetei Ralian, de un roman scris pe doua voci de Regina Elisabeta (Carmen Sylva) si Mite Kremnitz...

Mircea Cartarescu, Andrei Plesu, Neagu Djuvara, Lucian Boia, Antoaneta Ralian, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Dan C. Mihailescu, Vlad Zografi, Gabriel Liiceanu sunt doar o parte dintre cei cu care Humanitas va da intalnire in perioada 23-27 noiembrie la Gaudeamus.
speakerii Gaudeamus 2011

Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura, editia a 18-a se va desfasura in perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti
.

Biletul de intrare costa 4 lei, iar abonamentul (valabil pentru intreaga perioada a targului) 10 lei. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera, pe baza documentelor vizate la zi (carnet de elev/student, legitimatie de membru/serviciu, talon de pensie).
Taxa in parcarile Romexpo este de 3 lei/ora.

Acceseaza programul lansarilor Humanitas din cadrul targului de carte Gaudeamus.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri