Setari Cookie-uri

(P) Cum sa alegi parfumul potrivit

Un parfum poate fi descris drept: citric, floral, picant, lemnos sau cu aroma de mosc. Aceasta descriere dovedeste ca, desi ingredientele sunt mai multe, aceasta este aroma predominanta.

Pentru ca o femeie sa fie completa, trebuie sa aiba si parfumul potrivit. Astfel, inainte de a merge la un magazin iti recomandam urmatorii pasi:

1. Fii atenta la ingrediente

Un parfum poate fi descris drept: citric, floral, picant, lemnos sau cu aroma de mosc. Aceasta descriere dovedeste ca, desi ingredientele sunt mai multe, aceasta este aroma predominanta. Citeste cu atentie eticheta produsului, vezi care sunt ingredientele. O aroma citrica sau florala va fi mult mai potrivita pentru zi, pe cand cele lemnoase se asorteaza evenimentelor deosebite.

2. Incepe cautarea de acasa

Mai exact, fii atenta la aromele din jurul tau. Care sunt florile al caror miros te incanta? Ce arome preferi pentru lumanarile parfumate? Observa parfumurile prietenelor tale, vezi daca iti place ceva anume la vreunul dintre ele, citeste-le eticheta si identifica aroma care iti place. Fa o lista atat cu aromele preferate, cat si cu parfumurile care contin aceste ingrediente.

3. Nu te grabi la cumparaturi

Este bine sa cumperi parfumul dupa-amiaza – atunci simtul mirosului este foarte accentuat. Cu lista de la punctul 2, incepe testarea, mai intai pe mostre de hartie si apoi, daca iti place, neaparat pe piele, pentru ca sa afli exact cum se simte parfumul pe pielea ta. Lasa 2-3 minute si miroase din nou. Cel mai bine este sa indepartezi apoi toate aromele de pe piele cu un servetel umed, si sa alegi doua dintre parfumurile incercate, care ti-au placut cel mai mult. Daca tot esti la shopping, mai plimba-te prin magazine minim jumatate de ora si vezi care dintre aceste parfumuri te incanta si dupa. Abia acum poti sa fii sigura ca parfumul ales ti se potriveste.

REGULI DE PURTARE A PARFUMULUI


• Poarta un parfum fresh vara si unul cu o aroma mai puternica iarna.
• Este bine sa oscilezi parfumurile, pentru ca folosind acelasi parfum nu vei mai distinge aroma lui si vei avea tendinta sa folosesti prea mult.
• Aplica parfum in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: incheieturile mainilor si in lateralele gatului, de la o distanta de 12-14 cm.
• Nu aplica mai multe parfumuri deodata. Amestecul de mirosuri poate deveni neplacut.
• Nu aplica niciodata parfumul pe haine. Acesta le poate pata si nici nu va avea aroma stiuta de tine.
Nu exagera! Parfumul tau excesiv poate cauza oamenilor din jurul tau o stare mai putin confortabila.
Kudika
8 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.