Setari Cookie-uri

S-a dovedit: Oamenii frumosi sunt si mai inteligenti!

Barbatii atragatori au un IQ cu 13,6 puncte mai mult decat media de 100, iar femeile frumoase cu 11,4 puncte mai mult.

De parca nu era suficient ca au trasaturi perfecte si toate usile li se deschid, s-a dovedit ca oamenii mai atragatori fizic sunt si mai inteligenti decat restul. Si ca sa ne inchida gura de tot, acest lucru e valabil in special in cazul barbatilor: cu cat mai chipes, cu atat mai inteligent.

Asadar, ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place. Sa vedem de unde a pornit totul insa. Ne facem cu totii vinovati de stereotipuri si de prejudecati, s-ar putea ca prin comportamentul nostru sa fi favorizat si intretinut tratamentul special de care cei frumosi par sa se bucure. Chiar vorbele din popor „Si frumoasa si desteapta si devreme acasa” sau „Fata frumoasa se naste maritata” sugereaza ca e o legatura intre frumusete, inteligenta si succesul in viata.

frumosi si inteligenti Pornind de la toate stereotipurile care ii favorizeaza pe oamenii mai frumosi, cele care ne fac sa avem mai multa incredere intr-o persoana mai frumoasa sau sa o consideram mai amabila ori mai competenta, psihologii au cercetat problema incercand sa afle daca in spatele tuturor zicalelor si al stereotipurilor exista vreun dram de adevar. Grupuri de persoane erau invitate pentru a da teste de inteligenta, iar apoi erau evaluati de observatori obiectivi (acestia nu stiau rezultatele testelor de inteligenta) referitor la frumusete si gradul de atractivitate fizica. Observatorii i-au considerat mai inteligenti pe cei frumosi care chiar erau mai destepti. Concluzia asadar: oamenii mai frumosi par mai inteligenti si mai competenti pentru ca chiar sunt. Barbatii atragatori au un IQ cu 13,6 puncte mai mult decat media de 100, iar femeile frumoase cu 11,4 puncte mai mult.

S-ar putea obiecta ca suntem influentati in preferinta pentru oameni mai frumosi de dorinta de a ne alege un partener cu care sa facem copii sanatosi. Se stie doar ca frumusetea este un indicator al sanatatii si al calitatii genelor. Dar printre subiectii testati au fost si copii de 5 ani, care nu cauta posibil parteneri pentru reproducere. Un alt mod de a controla studiul a fost prin chestionarele care vizau parerea femeilor despre femei, respectiv a barbatilor despre barbati. Prin urmare, de orice varsta, de orice sex ar fi, frumos sa fie ca ne place!
Citește și:

Kudika
23 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


rareș și Gheboasă se întrec la 100 metri carduri (OST Miami Bici 2)

Piesa a fost scrisă de Vlad Munteanu (DOC), rareș și DOMINO, care s-a ocupat și de partea de producție. 

,,Când e despre suflet, e despre suflet, iar când e... Maria Crisan


12 imagini
Puterea transformării este supraîncărcată. Fenomenul rar al lui Pluto Cazimi și Pluto Anaretic în aceeași zi!

Gradul anarectic este ultimul grad al unei planete într-o zodie, este unul dintre cele mai puternice poziții în orice astrogramă. Energia este amplificată la cote maxime, iar... Kudika

Cum reușim să trecem peste rușine când vorbim de intimitate și corp? La Teatru! - Spectacolul „De unde vin copiii/adulții?”

La unteatru se joacă spectacolul de comedie „De unde vin copiii/adulții?”, regizat de Mihaela Sîrbu, o inițiativă a Asociației Tam-Tam și a psihoterapeutului Cristina Dinu Popa... Raluca Cărpător


18 imagini
Primăvara imprevizibilă a deciziilor bruște cauzată de cvartetul asteroizilor:  Juno direct, Pallas retrograd, Vesta și Ceres

Juno va trece în tranzit direct în semnul Fecioarei pe 21 aprilie, urmând ca mai apoi să treacă în Balanță pe data de 9 august 2024.

...
Kudika

Nutrilite Energy Program:  Un nou plan holistic care readuce echilibrul în viața ta.

Lipsa energiei fizice și mintale ar putea fi legată de stres, dar aceasta nu este singura cauză; de fapt, poate depinde de obiceiurile alimentare nesănătoase.

Sursa zilnică de energie,... Kudika

12 imagini
Horoscop Chinezesc 2024: Anul Dragonului de Lemn este unul dintre cei mai norocoși ani din ultimul deceniu

Culoarea norocoasă a anului va fi verdele închis, care amintește de frumusețea smaraldelor și de bogăția pădurilor.

Horoscop Chinezesc Șobolan 2024

(născuți în... Kudika