Setari Cookie-uri

S-a dovedit: Oamenii frumosi sunt si mai inteligenti!

Barbatii atragatori au un IQ cu 13,6 puncte mai mult decat media de 100, iar femeile frumoase cu 11,4 puncte mai mult.

Cercetatorii au doua ipoteze:

1. Importante sunt genele! Inteligenta si frumusetea provin dintr-o calitate a genelor pe care pshiologul Geoffrey F. Miller o numeste factorul de adaptabilitate generala. Conform teoriei lui, cine are gene mai bune, e si mai frumos, si mai destept.

2. Cuplarea selectiva: barbatii mai inteligenti si de succes se casatoresc cu femei mai frumoase, iar pentru ca atat inteligenta, cat si frumusetea se mostenesc, atunci copiii lor vor fi si frumosi si destepti (teoria lui Satoshi Kanazawa de la London School of Economics)

educatie O concluzie neplacuta care reiese din acest rationament este ca daca barbatii trebuie sa fie si frumosi, si destepti pentru a avea succes in viata, e suficient ca femeile sa fie frumoase pentru a face o casatorie buna si un copil bine inzestrat genetic. O asemenea gandire e, desigur, marcata de secole in care barbatii au fost favorizati in sistemul de educatie si in societate, fiind incurajati sa studieze si sa fie ambitiosi pentru a reusi in orice cariera ar fi visat. In timp ce inteligenta femeilor (mai ales daca erau si frumoase) a fost mai mereu descurajata sau minimalizata, tinuta sub control.

Ce ne ramane de facut? Sa nu luam prea personal aceste descoperiri, spun specialistii. Psihologul Satoshi Kanazawa a tinut sa avertizeze ca rezultatele sunt statistice si nu ar trebui folosite in viata de zi cu zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.