Doina Levintza, Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor

Doina Levintza, Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor
Kudika
31 Ianuarie 2012

Realizatoarea emisiunii “Levintza prezinta” de la Prima TV, a fost decorata de ambasatorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, in cadrul unei ceremonii desfasurata la resedinta acestuia din Capitala.

Doina LevintzaMiercuri, 25 ianuarie, Doina Levintza a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, pentru intreaga activitate de creatie.

Realizatoarea emisiunii “Levintza prezinta” de la Prima TV, a fost decorata de ambasatorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, in cadrul unei ceremonii desfasurata la resedinta acestuia din Capitala.

"Pentru mine a fost un eveniment important si o onoare ca excelenta sa Ambasadorul Frantei in Romania, domnul Henri Paul si Frederic Mitterrand, Ministrul Culturii din Franta mi-au acordat Ordinul Cavalerului al Artelor si Literelor, fiind ca o recunoastere a intregii mele activitati de creatie", a spus Doina Levintza.

"Arta pentru mine este ratiunea de a fi, este incantarea sufletului meu pe care vreau sa o daruiesc si celorlalti. Iubesc ceea ce fac, iubesc frumosul si oamenii in special. Indiferent ca lucrez in teatru, televiziune, film sau moda doresc ca lumea sa fie fericita si multumita de ceea ce fac", a adaugat creatoare de moda.

De-a lungul timpului, realizatoarea emisiunii "Levintza prezinta", de la Prima TV, a promovat nume noi in moda romaneasca si a sprijinit tinerii designeri. In 1994 a pus bazele unui club, numit Fashion Club, unde se adunau creatorii de moda, fotografii si toti cei care faceau parte din lumea modei. La solicitarea domnului ambasador Henri Paul, consilierului Phillippe Guilet si Institutului Cultural Francez, Doina Levintza a luat parte la realizarea Festivalului Pasarela, fiind o actiune importanta in lumea modei.

"A fost o ocazie de a descoperi si incuraja noile talente, de a contribui la raspandirea culturii si creatiei franceze si de a intari legaturile intre tarile noastre. Datorita acestui festival am cunoscut persoane importante precum Presedintele Camerei Sindicale de Haute Couture, Didier Grumbach, care a tinut si o conferinta despre istoria modei, l-am cunoscut pe directorul artistic al studioului Edelkoort, unul dintre cele mai renumite birouri de tendinte, pe domnul Gert van de KueKen si altii. Am participat la un eveniment important precum expozitia Yves Saint Laurent organizata de Pierre Berge si la expozitii romanesti de fotografie", a mai spus Levintza.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri