Cercetatori in domeniul comunicarii din Milano si M.I.T. au examinat diversele stari psihologice a 30 de subiecti atunci cand acestia foloseau Facebook, in compartie cu alte activitati cum ar fi rezolvarea unui test de matematica sau contemplarea unei privelisti din natura.

De ce iubim Facebook?

Facebook inseamna astazi foarte mult din timpul nostru zilnic. Oamenii sunt foarte atasati de retelele de socializare in incercarea de a stabili legaturi cu ceilalti, cu alti oameni ce au activitati si pasiuni similare. Cu toate acestea, utilizarea retelelor de socializare are in acelasi timp efecte pozitive, dar si negative asupra individului. Despre efectele pozitive am mai vorbit. Este vorba despre usurinta cu care oamenii reusesc sa stabileasca prietenii, de faptul ca reusesc sa se mentina mereu informati in legatura cu temele care ii intereseaza. Dar retelele de socializare prezinta si aspecte negative, dupa cum a demonstrat echipa de sociologi si psihologi de la Milano, conform celei mai cunoscute reviste dedicate studiilor interactiunilor online dintre oameni, Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Facebook, mai rau decat tigarile si alcoolul?

Campania 9 luni cu 0 alcool a crescut nivelul de informare cu privire la afectiunile care pot aparea la copii

In general, oamenii isi petrec timpul pe retelele de socializare fiindca se simt bine online. Insa retelele de socializare dau un tip de dependenta asemantoare celei cauzate de tutun sau alcool. Retelele de socializare ne hipnotizeaza, provoaca o stare de bine care da dependenta.

Mai multe studii au incercat sa identifice care sunt aspectele particulare ale utilizarii retelelor de socializare online, cum ar fi Facebook. Analiza statistica a indicilor psihologici si a dilatatiei pupilei, a aratat ca oamenii supusi testului traiau pe Facebook o experienta diferita de stres, dar si de relaxare.

Cercetatorii au asemuit-o unei senzatii aproape hipnotice. Ceea ce ar putea explica succesul retelelor de socializare.

Dana Rogoz sustine campania de informare 9 luni cu zero alcool
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: