Visele sunt replica gandurilor de peste zi, felul in care subconstientul tau iti spune ca nu trebuie sa il ignori, pentru ca nici el nu te ignora. Pe de alta parte, daca spiritului tau ii plac reprezentarile si semnificatiile mistice sau mistificate, ti-am pregatit cateva interpretari ale celor mai frecvente vise si cele mai comune elemente... de vis(la propriu).

Sursa foto: Shutterstock.com

Top 7 Cele mai frecvente vise

1. A te visa in cadere – Oricum am visa caderea, ea nu prevesteste niciodata ceva bun. Visele legate de cadere au loc de obicei in prima parte a somnului, aceste momente fiind insotite, de cele mai multe ori, de spasme musculare. Spasmele sunt un mecanism inconstient de aparare de amenintari exterioare. Semnificatia acestui tip de vise este teama de esec, faliment sau pierderea statutului social.

2. A visa ca zbori – Visele legate de zbor sunt ceea ce numim “vise lucide”, adica vise in care esti constienta de o senzatie placuta. Semnificatiile unui astfel de vis sunt, cel mai adesea, una dintre acestea: stapanirea unei situatii, reprezentarea propriei puteri, cresterea tensiunii (mai ales la persoanele cu tensiune oscilanta). Nu te teme daca nu iti stapanesti foarte bine zborul, ci incearca doar sa gasesti cauzele si rezolva-le: e ca un joc.

3. A visa ca-ti cad dintii – Uneori, astfel de vise corespund unei pierderi de calciu din organism. Dar de cele mai multe ori reprezinta teama de a pierde pe cineva drag, teama de esec, teama de a fi ridicola. Pierderea dintilor poate fi interpretata si ca teama pierderii tineretii si a farmecului personal. Dar nu uita ca orice varsta are farmecul ei, iar tu, chiar daca te schimbi, esti o persoana minunata!

4. A visa ca esti urmarita – Cand alergi, incerci sa te ascunzi sau sa iti prinzi “dusmanul” in capcana este semn ca in viata reala intampini evenimente sau persoane care iti dau o stare de anxietate, de disconfort, semn al oboselii psihice. Conform legii nescrise a autoconservarii, este absolut normal sa incerci sa eviti lucrurile care nu iti fac placere.

5. A visa ca te inseala partenerul – Astfel de vise ai in momentul in care percepi ca partenerul tau este concentrat asupra altui lucru, unul care nu te implica. Dar, daca nu ai motive serioase sa-l suspectezi, nu ii invada inca intimitatea (telefoane, buzunare, e-mail). Acesta nu este semn al infidelitatii lui, ci a faptului ca ai nevoie sa petreceti mai mult timp impreuna.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: