Setari Cookie-uri

Mini-ghid pentru deslusirea viselor

Vezi ce fel iti poti interpreta cele mai frecvente vise si cel mai des intalnite elemente onirice

Sursa foto: Shutterstock.com

Top 7 Cele mai frecvente vise

1. A te visa in cadere – Oricum am visa caderea, ea nu prevesteste niciodata ceva bun. Visele legate de cadere au loc de obicei in prima parte a somnului, aceste momente fiind insotite, de cele mai multe ori, de spasme musculare. Spasmele sunt un mecanism inconstient de aparare de amenintari exterioare. Semnificatia acestui tip de vise este teama de esec, faliment sau pierderea statutului social.

2. A visa ca zbori – Visele legate de zbor sunt ceea ce numim “vise lucide”, adica vise in care esti constienta de o senzatie placuta. Semnificatiile unui astfel de vis sunt, cel mai adesea, una dintre acestea: stapanirea unei situatii, reprezentarea propriei puteri, cresterea tensiunii (mai ales la persoanele cu tensiune oscilanta). Nu te teme daca nu iti stapanesti foarte bine zborul, ci incearca doar sa gasesti cauzele si rezolva-le: e ca un joc.

Citește și:

3. A visa ca-ti cad dintii – Uneori, astfel de vise corespund unei pierderi de calciu din organism. Dar de cele mai multe ori reprezinta teama de a pierde pe cineva drag, teama de esec, teama de a fi ridicola. Pierderea dintilor poate fi interpretata si ca teama pierderii tineretii si a farmecului personal. Dar nu uita ca orice varsta are farmecul ei, iar tu, chiar daca te schimbi, esti o persoana minunata!

4. A visa ca esti urmarita – Cand alergi, incerci sa te ascunzi sau sa iti prinzi “dusmanul” in capcana este semn ca in viata reala intampini evenimente sau persoane care iti dau o stare de anxietate, de disconfort, semn al oboselii psihice. Conform legii nescrise a autoconservarii, este absolut normal sa incerci sa eviti lucrurile care nu iti fac placere.

5. A visa ca te inseala partenerul – Astfel de vise ai in momentul in care percepi ca partenerul tau este concentrat asupra altui lucru, unul care nu te implica. Dar, daca nu ai motive serioase sa-l suspectezi, nu ii invada inca intimitatea (telefoane, buzunare, e-mail). Acesta nu este semn al infidelitatii lui, ci a faptului ca ai nevoie sa petreceti mai mult timp impreuna.

Citește și:

6. A te visa inapoi la scoala – Acesta este genul de vis care tinde sa se repete, indiferent acum cat timp ai incheiat acest capitol din viata ta. Cea mai simpla explicatie este aceea ca scoala este prima ta responsabilitate si ca la locul actual de munca te simti testata, presata.

7. A te visa dezbracata – Pentru subconstientul tau, hainele reprezinta apararea. Cand te visezi in pielea goala si esti rusinata inseamna ca ai facut ceva ce iti incalca principiile si te temi ca se va afla. Daca te visezi goala si nu ai nicio problema cu asta, acesta este semnul unei libertati morale absolute.

Sursa foto: Shutterstock.com

Iar acum vor urma cele mai intalnite elemente din visele tale...

Pisica

Pisica este reprezentarea partii tale feminine. Daca pisica este agresiva, asa esti si tu: defensiva, incordata, lipsita de tandrete. Daca este cuminte, prevesteste o buna colaborare cu persoanele de sex opus. Daca este jucausa, are semnificatia apropierii de persoane false. Daca apare intr-un vis negativ este semn de dezamagire. Daca sunt mai multe pisici adunate inseamna necaz in familie.

Citește și:

Caine

Daca in vis iti apare un caine este semn bun, de loialitate, de prietenie. Daca maraie sau latra, daca este un caine fioros, el semnifica conflict interior, temeri. Daca este caine de vanatoare este interpretat ca sorti favorabile la jocurile de noroc. De obicei, imaginea cainelui trebuie asociata cu viata ta interioara: daca el se invarte in jurul cozii sau daca se joaca in jurul tau este semn ca actiunile pe care le intreprinzi nu au vor avea nicio finalitate.

Gandaci

Gandacii au dubla semnificatie. Fie reprezinta castig, fie probleme financiare, in functie de felul in care iti apar in vis sau de cel care iti descifreaza visul. Daca visezi ca ii omori, problemele financiare dispar. De altfel, prezenta gandacilor in vis poate semnifica nevoia de odihna, dupa o perioada in care te-ai neglijat.

Soareci

Daca soarecele este alb inseamna casnicie fericita. Daca este prins in capcana inseamna ca dusmanii tai nu isi vor atinge telurile. Daca il visezi fugind, soarecele inseamna noapte fara odihna. Daca il prinizi, vei castiga la jocurile de noroc. Soarecele poate fi si semn rau daca visezi ca il vezi, daca este negru sau daca sunt mai multi.

Citește și:

Mirese

A visa mireasa este unul dintre visele care creeaza cele mai multe controverse. Daca tu visezi ca esti mireasa inseamna implinire in viata sentimentala. Daca visezi pe altcineva mireasa, imaginea reprezinta posibile dezamagiri in viata personala. Daca barbatii viseaza o mireasa straina, inseamna probleme in relatiile cu femeile: probleme cauzate tocmai de placerea lor de a fi cu mai multe femei. Daca mireasa este iubita lui, atunci visul semnifica o viitoare aventura.

Bani

Banii, monede sau bancnote, inseamna energie si buna dispozitie. Cine gaseste bani in vis va avea o perioada prolifica, pe care o va strabate incarcat de energie. Psihanalistii spun ca, pentru femei, banii sunt intotdeauna semn al speculatiilor erotice.

Flori

Daca visezi flori, mai ales daca sunt prinse in cununa, atunci ele semnifica o casatorie apropiata. Daca visezi o gradina de flori inseamna noroc. Daca visezi flori salbatice inseamna ca vei avea parte de experiente provocatoare.

Citește și:

Cearta

Cearta in vis este un alt semn al conflictului interior. Daca visezi ca auzi pe cineva certandu-se inseamna ca vei primi o veste proasta. Cand te certi in vis cu un prieten inseamna ca vei primi o veste buna. Daca esti implicata in cearta, va trebui sa fii mai atenta la deciziile pe care le vei lua si sa iti acorzi mai mult timp de meditatie asupra lor.

Apa

Semnificatia principala a apei este subconstientul, viata interioara. Daca este apa curgatoare si isi urmeaza cursul este semn bun. Daca in apa este o broasca inseamna ca vei primi o veste neasteptata. Apa tulbure sau cea amenintatoare, care inunda sau curge in sens invers sunt prevestiri rele, semne de boala si, respectiv, de cearta.

Sange

Sangele este simbol sacru in multe religii, pentru care, daca este visat, semnifica sacrificiul. In crestinism, de exemplu, sangele este asociat cu Iisus. Daca iti apare in vis si te sperie sau este asociat cu durere este avestismentul unui pericol ce se aproprie sau a unei emotii negative. De altfel, poate fi interpretat ca simbol al fertilitatii si al innoirii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.