Setari Cookie-uri

Video GetWeekend: Automake-up cu Dana Argesan!

Astazi invatam care sunt cele mai importante reguli in machiaj.

Un articol de make up artistul Dana Argesan

In aceasta perioada, climatul devine un factor de influenta major pentru aspectul tenului, din cauza diferentelor de temperatura, umiditate, expunerea la aerul conditionat, sau din motive ce tin de alimentatie si nevoia gresita de a nu mai consuma lichide.

Pentru a preveni efectul de uscare sau descuamare a tenului, specific pentru aceasta perioada, trebuie facuta o re-evaluare drastica a produselor de ingijire a tenului, dar si a produselor de make-up pe care le folosim zilnic.

Toate acestea trebuie sa fie mai emoliente, hidratante, iar in cazul machiajului, mai fluide. In acest context, mare atentie la termenul lor de valabilitate: tineti cont si de data când acestea au fost deschise. Pentru a preveni reactiile alergice, trebuie sa folositi produse dermatosmetice, non-comedogene, hipoalergenice, fara parabeni sau parfum. Mai exact, va invit sa invadati farmaciile pentru ca acolo aveti o varietate larga de produse.

Citește și:

Protocolul de folosire al acestor produse este un ritual zilnic ce trebuie respectat cu strictete. Acesta incepe cu demachierea tenului cu o crema demachianta pe baza de acid L-Mandelic, ce asigura o exfoliere blânda a tenului, curatându-l astfel si pregatindu-l pentru aplicarea serumului antioxidant.

Acesta se aplica dupa demachiere si lasa tenul hidratat, fara sa-l ingrase, datorita texturii sale oil-free, pe baza de vitamina B5. Urmatorul pas este pregatirea tenului pentru machiaj, cu o crema emolienta cu factor de protectie 30. Chiar si pe perioada toamnei si a iernii, trebuie sa avem tenul protejat de razele ultraviolete.

Afla mai multe detalii despre machiajul in sezonul rece pe Blogul GetLokal

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.