Kudika
15 Mai 2013

Afla ce il declanseaza si cum se poate trata.

Diagnosticarea si tratamentul

Cancerul tiroidian este de patru tipuri: papilar, folicular, medular si cancer tiroidian anaplazic. Stabilirea tipului se face prin analiza celulelor la microscop.

In descoperirea cancerului, cunoasterea factorilor de risc este foarte importanta. Pe langa factorii mentionati, cancerul tiroidian se poate dezvolta si pe cale ereditara, prin mostenirea unei gene anormale.

Prin examenul anatomo-patologic se poate afla tipul de cancer tiroidian, iar tratamentul difera in functie de stadiul bolii, de la chirurgie si tratamente hormonale pana la radioterapie sau chimioterapie.

Oricine sesizeaza o tumefactie anormala, un edem sau un nodul in zona gatului trebuie sa mearga neaparat la control. Acestea pot fi semne ale aparitiei cancerului tiroidian sau ale altei boli tiroidiene”, explica Dr. Elena Claudia Teodorescu.

Sansele de vindecare

Potrivit Centrelor de Control si Preventie a Bolilor din SUA, in cazul cancerului tiroidian, rata mortalitatii este mult mai mica decat la majoritatea tipurilor de cancer. Cei diagnosticati cu cancer papilar sau folicular au cele mai mari sanse sa se vindece dupa efectuarea tratamentului specific.

Tratamentele pentru cancer sunt intr-o permanenta dezvoltare. Acest lucru, impreuna cu depistarea precoce, asigura cresterea sanselor de supravietuire si vindecare”, afirma Dr. Elena Claudia Teodorescu.

Pentru mai multe informatii vizitati Donna-MedicalCenter.ro, Facebook.com/donnamedicalcenter si blogul www.cancersan.blogspot.com.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: