Setari Cookie-uri

Influenta mistica a chakrelor asupra inimii tale

Descopera puterea binefacatoare a energiei spirituale

Cuvantul „chakra” provine din limba hindusa si se traduce prin „roata” sau „cerc”. Potrivit medicinei indiene traditionale, corpul uman contine 7 vartejuri care sunt repsonsabile cu circularea energiei divine. Ele au rolul de mediator intre om si mediul inconjurator, precum si intre om si divinitate.

Aceste centre energetice sunt dispuse in corpul uman de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare influenteaza o parte a corpului precum si valorile spirituale ale fiecaruia dintre noi. De asemenea, sunt patronate de o culoare si fiecare poate fi activata de o esenta anume.

Iti poti imagina ca chakrele sunt un fel de filtru spiritual. Prin activarea lor, energiile negative se transforma in energii pozitive.

1. Chakra radacina (Muladhara)

Esente purificatoare: ghimbir, levantica, patchouli

Prima chakra are culoare rosie si este pozitionata aproape de coccis. Ea este asociata cu vitalitatea, dorinta si forta sexuala.

Citește și:

Atunci cand chakra radacina este in dezechilibru, omul poate experimenta senzatii de lacomie, aviditate si impulsuri sexual nestapanite. O chakra radacina prea inchisa se manifesta prin scepticism, rigiditate in gandire, prejudecati si ura nefondata.

foto shutterstock masaj chakre

2. Chakra sacrala (Swadishtana)

Esente purificatoare: Ylang ylang, floare de portocal

A doua chakra este asezata in jurul osului pubian. Ea este invaluita in culoarea portocaliu si este asociata cu forta vitala creatoare si bucuria de a trai, in general. Aceasta chakra este extrem de importanta si mentinerea ei in echilibru este vitala.

Atunci cand nu este alimentata cu energie pozitiva, ea se va folosi de toate celelalte chakre pentru a-si trage forta vitala si va produce dezechilibru in organism. Swadishtana este esenta sexului, a senzualitatii si a reproducerii.

Citește și:

Daca chakra a doua este in dezechilibru, se manifesta prin inhibitii, rigiditate si teama de intimitate.

3. Chakra plexului solar ( Manipura)

Esente purificatoare: lamaita, eucalipt, menta, mirt

Manipura este una dintre cele mai puternice chakre. Este pozitionata imediat mai sus de ombilic si are culoarea galbena.

A treia chakra este asociata cu luciditatea mentala, claritatea in judecata, fericire si creativitate. Aici se afla localizat centrul care se ocupa de puterea de digestie, cea care separa substantele nutritive si ajuta la eliminarea celor nocive. Atunci cand Manipura se afla in echilibru, omul are mai multa incredere in sine si ia decizii cu usurinta.

Semnele dereglarii chakrei din plexul solar sunt dorinta nestapanita de putere, explozii temperamentale, digestia slaba si lipsa de vointa.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.