Setari Cookie-uri

Influenta mistica a chakrelor asupra inimii tale

Descopera puterea binefacatoare a energiei spirituale

4. Chakra inimii (Anahata)

Esente purificatoare: muscata, musetel, grapefruit, iasomie

Anahata are culoarea verde si stapaneste inima. Prin urmare, aici este centrul energetic responsabil cu armonia, iubirea, grija, blandetea si generozitatea.

Atunci cand echilibrul chakrei este instabil, omul trece prin neplacuta experienta de a se simti incapabil sa primeasca sau sa ofere iubire. Pe de cealalta parte, poate sa cada in extrema cealalta si sa devina dependent de o alta persoana sau sa fie deprimat peste masura.
Esenta Anahata este iubirea pura si neconditionata fata de sine si fata de ceilalti.

5. Chakra Laringelui (Vishuda)

Esente purificatoare: vetiver, cedru, tamaie, lamaie, cajeput

Vishuda are culoarea albastra sau turcoaz si este asezata in locul unde gatul se uneste cu pieptul. Ea este responsabila cu sociabilitatea, prietenia, loialitatea si comunicarea.

Citește și:

Se spune ca prin chakra a cincea circula esenta divina in stare pura, inainte de a se raspandi in toate celelalte vartejuri de energie. Atunci cand omul sufera o trauma emotionala, Vishuda se poate inchide, izoland astfel individul.

6. Al treilea ochi ( Ajna)

Esente purificatoare: cedru, rozmarin, lamaie, busuioc, tamaie

Ajna este pozitionata in mijlocul fruntii si poarta culoarea indigo, culoarea perceptiei inalte, a intuitiei si a clarviziunii.

Al treilea ochi este centrul maturizarii psihice si emotionale. Cand este activata complet si energia circula libera prin ea, a sasea chakra stimuleaza creativitatea, intuitia, gandirea rationala si imaginatia.

Prin urmare, Ajna face ca cele doua parti ale creierului sa lucreze impreuna pentru a da o imagine clara asupra existentei.

7. Chakra coroanei (Sahashrara)

Esente purificatoare: menta, cuisoare, scortiosoara, portocala

Acest centru energetic este plasat, asa cum ii spune si numele, in centrul capului si este asociat cu violet.

Citește și:

Chakra coroanei stapaneste cunoasterea spirituala, meditatia, adevarul. Daca Sahashrara este in echilibru, atunci mintea omului este patrunzatoare, intelege tainele lumii mai usor si este mai deschis la ascensiune spirituala.

Pentru a activa complet a saptea chakra, omul trebuie sa fie pregatit sa renunte la valorile materiale si sa faca din iubire scopul suprem al existentei sale.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.