Setari Cookie-uri

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Igiena dentara incepe chiar inainte de aparitia dintilor!

Comunicat de presa

Copilaria este etapa descoperirilor, dar si a acumularilor de priceperi si obisnuinte, care le asigura celor mici dezvoltarea armonioasa pe mai multe planuri. Obiceiurile sanatoase se deprind de la o varsta frageda, de aceea parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita modului in care ii familiarizeaza pe copii cu niste concepte "abstracte", precum igiena orala si prevenirea problemelor dentare.

Igiena dentara incepe chiar inainte de aparitia dintilor! De ea depind dezvoltarea, formarea structurala, dar si pozitionarea pe arcada a dintilor de lapte si a celor definitivi, fiind cunoscut faptul ca mugurii dintilor definitivi se formeaza inca din perioada intrauterina.

"Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra dentara de cand ne nastem. Bineinteles, la inceput parintii se ocupa de acest aspect, de aceea e bine sa fie informati. Un lucru pe care nu multi il cunosc este ca gingia copilului trebuie ingrijita chiar inainte de eruptia dentara. Curatarea se face dupa fiecare masa, cu ajutorul unui tifon inmuiat in apa.", explica Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, cu experienta in clinici din Elvetia, Germania si SUA si cel care coordoneaza activitatea Swiss Ecodent Clinic din Bucuresti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.