Setari Cookie-uri

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Igiena dentara incepe chiar inainte de aparitia dintilor!

"Dintre produsele alimentare, dulciurile asociate cu produse fainoase, adica preferatele copiilor, au efectul cel mai nefast asupra dintilor lor. Cum copiii nu sunt constienti de riscurile implicate, ramane tot in sarcina parintilor sa limiteze frecventa si durata consumului de dulce.", completeaza Dr. Christian Marmandiu.

Cariile si gingivita pot fi evitate numai daca li se impune celor mici o igiena orala corecta dinainte ca dintii de lapte sa inceapa sa se schimbe.Chiar daca dintii de lapte vor fi inlocuiti, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie tratati intr-un mod responsabil.

Cariile evolueaza foarte repede la copii atat la suprafata, cat si in profunzime, astfel ca netratarea dintilor la timp poate avea repercusiuni grave prin dispersarea infectiei in sange.

"Odata cu aparitia dintilor, se poate folosi o periuta cu peri moi si pasta de dinti fluorurata. Incepand cu varsta de 2-3 ani, copilul trebuie initiat intr-o tehnica de periaj adecvata. Periajul se face de minim 2 ori pe zi: dimineata si, obligatoriu, seara, inainte de culcare, fara a mai consuma altceva. Daca apar carii, acestea trebuie tratate cat mai curand.", recomanda specialistii Swiss Ecodent Clinic.

Citește și:

In plus, acomodarea timpurie cu cabinetul stomatologic si cu medicul joaca un rol important in psihologia copilului si a adultului care va deveni. Vizitele periodice la medicul stomatolog, alaturi de parinti, faciliteaza acest lucru si ajuta copilul sa nu dezvolte teama de dentist, pentru momentul in care va fi nevoie de un consult propriu-zis.

Avand in vedere toate aceste considerente ce tin de adoptarea unei atitudini responsabile fata de igiena orala in randul parintilor si a copiilor, Swiss Ecodent Clinic a adaptat tratamentele pentru copii si a introdus servicii de consiliere si acomodare, astfel incat vizitele sa decurga cat mai placut.

Sursa foto prima pagina: depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.