Setari Cookie-uri

10 filme de dragoste care au schimbat cinematografia

Productii cinematografice de care ramai vesnic indragostita

Industria cinematografica este cu siguranta o ramura prolifica si produce zeci de filme pe an, unele bune, alte plictisitoare de te ia cu somn iar altele dificil de inteles de cine nu a fost prezent pe platoul de filmare.

Exista insa acele cateva filme pe care le iubim toata viata si la care ne putem uita de cateva ori la rand fara sa ne plictisim. Desigur, sunt mai mult de 10 si ne-ar placea sa stim ce alte filme v-au furat inimile. Iata deci, intr-o ordine nepartinitoare, 10 filme de dragoste care au schimbat fata cinematografiei.

1. Casablanca

An: 1942
Regizor: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Replica memorabila:
Dintre toate barurile din toate orasele de pe lumea asta, ea intra tocmai intr-al meu.

Filmul a castigat 3 premii Oscar pentru cel mai bun regizor, cea mai buna imagine si cel mai bun scenariu.

Citește și:

Humphrey Bogart face un rol memorabil in Casablanca. Cu sarmul sau si cu alura de baiat rau, el trebuie sa aleaga intre femeia pe care o iubeste si o actiune onorabila, dezinteresanta. 70 de ani mai tarziu, Casablanca ramane unul dintre cele mai intense filme care au fost facute vreodata.

Rick este un american cu patima bauturii care incearca sa-si conduca barul din Casablanca, un oras plin de europeni fugiti din calea nazistilor. Cei mai multi ajung mai devreme sau mai tarziu in stabilimentul lui Rick iar printre ei se va numara si Ilsa, marea lui dragoste pierduta.

Insa ea nu este singura ci este insotita de unul dintre liderii rezistentei cehe care a fugit dintr-un lagar de concentrare.

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.