Setari Cookie-uri

5 cele mai bizare povesti de dragoste din carti

Povesti de dragoste neconventionale din literatura universala care te vor face sa privesti altfel iubirea

3. Pianista – Elfriede Jelinek

Erika Kohut este o pianista care, nefiind suficient de talentata pentru concerte, se multumeste cu un post de profesoara. Ea traieste alaturi de mama sa, o femeie imposibila din cauza careia ajunge frustrata emotional si sexual.

Erika duce o viata dubla si este clienta fidela a celor mai decadente localuri din Viena, se lasa agatata de barbati, frecventeaza peep-showuri si are numeroase porniri violente. Una dintre cele mai puternice imagini din cartea lui Jelinek o infatisaza pe profesoara de 35 de ani cum se automutileaza prin taierea labiilor.

Unul dintre studentii sai se indragosteste nebuneste de Erika iar femeia il supune unor ritualuri sado-masochiste inainte sa-si consume relatia. Legatura dintre cei doi o va impinge pe femeie in fata dezastrului.

Romanul a fost ecranizat in 2001 sub titlul The Piano Teacher si a castigat cele mai importante premii din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Citește și:

4. Departe de lumea dezlantuita – Thomas Hardy

Far from de madding crowd este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitorului englez Thomas Hardy.

Fermierul Oak o zareste pe nou venita Batsheba Everdene atunci cand aceasta se muta in Norcombe si se indragosteste de ea. Desi cei doi sunt meniti sa ramana impreuna, Universul pare ca are alte planuri pentru ei.

Dupa numeroase incercari, de la moartea unei femei si a bebelusului sau pana la incarcerarea unui alt potential amorez, Oak si Batsheba se casatoresc in cele din urma in cadrul unei ceremonii restranse.

5. Domnisoara Christina – Mircea Eliade

Nuvela de factura fantastica a fost scrisa de Eliade in 1936. Ea spune povestea unui strigoi (Christina) a carui aura se intinde asupra familiei sale timp de mai multe generatii. Simina, o copila de cativa ani este prinsa intr-o casa in care lumea oamenilor se intretaie si se impleteste cu lumea de dincolo.

Citește și:

Pictorul Egor Paschievici vine la mosia bantuita la invitatia doamnei Moscu. Aici traieste cele mai bizare momente ale vietii sale. Sanda si Simina sunt cele doua fiice ale gazdei sale. El este intrigat nu doar de comportamentul inspaimantator al fetitei ci si de portretul unei femei frumoase, pastrat la loc de cinste in casa.

Treptat, cititorului i se dezvaluie bizara poveste a nemiloasei domnisoare Christina, cea ucisa de mana unui iubit gelos, al carei spectru intuneca inca viata familiei sale.

O adaptare a romanul ruleaza in aceasta toamna in cinematografe, cu Maia Morgenstern in rolul doamnei Moscu.

foto prima pagina shutterstock cuplu cu carti in parc

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.