Setari Cookie-uri

Mos Nicolae in imagini

Sarbatoarea lui Mos Nicolae ilustrata in imagini.

Foto 1: nou nascut, shutterstock

Nicolae si-a dedicat de atunci intreaga avutie ajutorarii oamenilor saraci, bolnavi si suferinzi, devenind cunoscut in toata lumea ca un adevarat pansament pentru sufletele celor in nevoie si ca un protector al copiilor.

Foto 2: mos nicolae daruind, shutterstock

In perioada Imperiului Roman, crestinii erau persecutati, asa ca Sfantul Nicolae a fost intemnitat din cauza credintei lui, murind pe 6 decembrie 343.


Foto 3: Captura youtube

Ziua mortii lui a devenit ziua Sfantului Nicolae, moment in care sunt sarbatorite atat faptele lui de sfant, cat si povestile ce au dus la nasterea legendei lui Mos Nicolae.

In cea mai celebra legenda despre acesta, Sfantul Nicolae a lasat saci cu aur la usa unui nobil sarac care nu avea bani sa isi marite fetele. Ulterior sacii cu aur au devenit conform legendei simbolul Sfantului Nicolae sub forma a trei bile de aur, de aici mostenindu-se traditia de a oferi portocale cu ocazia Sf. Nicolae.

Citește și:

Foto 4: dulciuri si portocale, shutterstock

Sf Nicolae este sarbatorit si in Olanda sub numele de “Sinterklass”, unde copiii isi primesc cadourile doar in saboti de lemn.

Foto 5: saboti din lemn, shutterstock

In Germania nu este atat de raspandit, dar se sarbatoreste sub numele de “Nikolaus” unde cei mici isi primesc cadourile in bocanci, pe care ii numesc “bocancii Sfantului Nicolae”.

Foto 6: ghete cu cadouri, shutterstock

In Romania, sarbatoarea Sfantului Nicolae se mai numeste si Sannicoara si prezinta victoria binelui asupra raului.

Foto 7: haine traditionale romanesti, shutterstock

Se stie ca in fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie, mos Nicolae se strecoara in fiecare casa si, pe nestiute, lasa cadouri in ghetute pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Mos Nicolae apreciaza in mod deosebit copiii cuminti si faptele bune, dar si ghetutele curate, lustruite, semn ca ii astepti venirea…

Citește și:

in asteptarea lui mos nicolae

Foto 8: fata in asteptarea lui mos nicolae, shutterstock

Foto prima pagina, mos nicolae, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.