Setari Cookie-uri

10 superstitii de Anul Nou

Noul an se aprope cu pasi repezi. Daca vrei sa ai o seara de neuitat si un 2014 voios si norocos, incearca sa respecti macar cateva din superstitiile de Anul Nou prezentate mai jos.

Oameni din intreaga lume cred cu tarie in superstitiile si traditiile legate de noaptea anului nou. La baza acestor superstitii sta faptul ca, conform povestilor din batrani, ceea ce faci in noaptea de anul nou poate influenta anul in care intrii. In functie de cultura societatii din care fac parte, oamenii pastreaza diverse obiceuri, unele mai obisnuite, altele mai iesite din comun, pentru a indeparta raul si a atrage binele.

Avand in vedere cele spuse mai sus iti prezentam cele mai populare traditii si superstitii pe care oamenii le pastreaza in seara de revelion.

1. Poarta haine noi.

In noaptea dintre ani poarta un articol de imbracaminte nou sau de culoare rosie pentru a atrage energiile pozitive.

2. Nu plange.

Oricat de emotionante vor fi momentele la care vei lua parte in noaptea de revelion…NU PLANGE! In caz contrar, se spune ca vei plange tot anul. Sigur nu iti doresti sa plangi in fiecare zi a anului 2014, nu-i asa?

Citește și:

3. Danseaza in aer liber.

Chiar daca afara vor fi sub 10 grade, se spune ca daca dansezi in aer liber vei avea prosperitate, petrecere revelion sanatate si noroc in noul an. Asa ca pune ceva gros pe tine, o pereche de manusi si purcede la dans sub clar de luna….sau de artificii!

4. Fa zgomot.

Pentru a alunga spiritele rele si energiile negative este bine sa faci foarte mult zgomot in noaptea de Revelion. Oricum vecinii nu vor spune nimic in aceasta seara asa ca poti sa te destrabalezi dand muzica la maxim, sau invitand o orchestra sa iti cante in sufragerie! ;))

5. Scurge sticla.

Daca vrei sa ai noroc in anul urmator ia sticla de sampanie si scurge-o pana la ultima picatura! Insa ai grija sa nu te vada nimeni, gurile rele vor spune ca “iti cam place sa tragi la masea”.

6. Sarutul de la miezul noptii.

Ajunul anului nou este al doilea cel mai dureros moment, dupa Ziua indragostitilor, pentru persoanele singure. Diferenta este ca de anul nou, “durerea” tine doar 60 de secunde, nu 24 de ore pline de dulcegarii si momente romantice. Asa ca daca esti singura in noaptea de revelion, nu lua un barbat ciudat la sarutat ci mai degraba imbratiseaza un prieten drag.

Citește și:

7. Nu spala vase.

In sfarsit o superstitie care este pe placul nostru! Nu-i asa fetelor? Se spune ca in noaptea de anul nou nu trebuie sa speli vase pentru ca vei alunga norocul. Asa ca fa-te comoda pe canapea si lasa mormanul de vase pentru a doua zi!

8. Mananca, mananca, mananca!

In timp ce stai confortabil pe canapea, ca vorba ceea nu ai voie sa speli vase…pune manca si mananca, artificii ai timp sa slabesti apoi! Daca vrei sa ai un an imbelsugat, mananca la 12 noaptea, 12 boabe de struguri, cate una pentru fiecare luna. Insa daca vrei sa iti mearga bine tot anul si lucrurile sa mearga inainte fara probleme, nu pune pe masa de revelion carne de pui- pasarile cand mananca imprastie pamantul, si astfel iti va fugi si tie norocul.

9. Nu stranuta.

Chiar daca esti alergica la pisica gazdei, sau la parfumul celui de alaturi, nu stranuta! Daca stranuti in noaptea de revelion vei fi urmarita in 2014 de probleme medicale.

Citește și:

10. Pune-ti o dorinta.

Iti doresti o casa, o masina, un nou iubit sau doar o pisica!? La cumpana dintre ani nu uita sa iti pui o dorinta, ai sanse mari ca aceasta sa se indeplineasca.

Si daca ai citit acest articol dupa noaptea de anul nou si nu ai respectat nimic din cele spuse mai sus, nu-i nici o problema. Poti oricand sa iti cumperi un talisman sub forma de picior de iepure sau un trifoi cu patru foi care sa iti poarte noroc tot anul. La multi ani!

Foto prima pagina, artificii, shutterstock

Foto 1, fata la petrecere, shutterstock

Foto 2, artificii 2014, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.