Setari Cookie-uri

11 Curiozitati despre Floarea Vietii, cea mai intalnita forma din Univers

Tot ceea ce exista in Univers este geometrie, iar Creatia este la randul ei geometrie. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cunoscut Floarea vietii, ca pattern al creatiei.

Geometria sacra poate fi descrisa ca un sistem de credinte care atribuie o valoare religioasa sau culturala, pentru multe forme care exista in spatiu si timp.

Potrivit acestui sistem de valori, aceste forme care stau la baza existentei, trebuie percepute ca sacre, de vreme ce, a contempla o asemenea forma, inseamna a contempla originea a tot ceea ce exista. Studiind natura acestor forme si relatia lor una cu cealalta, cei care studiaza geometria sacra patrund in adancimea stiintifica, filosofica, psihologica, estetica si mistica a legilor Universului.

1. Floarea vietii este numele unei figuri geometrice care este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un pattern sub forma unei flori. Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg.

Floarea vietii

Floarea vietii - Structura cu 19 cercuri si 36 de arcuri, sursa Wikimedia.com

Citește și:

2. In cultura New Age, Floarea Vietii este considerata a avea un inteles spiritual profund reprezentand un simbol al iluminarii pentru aceia care studiaza sacralitatea.

3. Floarea vietii contine un simbol secret care apare desenand 13 cercuri. Facand acest lucru, obtinem un pattern sacru, sursa a tot ceea ce exista si care este denumit – Fructul Vietii. Fructul vietii contine 13 sisteme informale, fiecare explicand un alt aspect al realitatii. Aceasta structura ne da informatii cu privire la tot ceea ce exista, de la corpul uman, la galaxii. Pornind de la aceasta structura, putem sa cream orice structura moleculara si orice structura celulara care exista in Univers.

floarea vietii, fructul vietii

Floarea vietii, fructul vietii, www.tokenrock.com

4. Floarea vietii contine multe dintre legile matematice si geometrice pe care le gasim peste tot in univers. Floarea completa contine toate figurile geometrice platonice (tetraedru, cub, octaedru, dodecaedru, icosaedru), care structureaza lumea inconjuratoarea asa cum o cunoastem.

Citește și:

5. Floarea vietii este simbolul geometriei sacre. „Totul s-a nascut din gandul Creatorului, creand o structura care s-a multiplicat la infinit si care este baza a tot ceea ce exista”.

Floarea vietii - Biserica de lemn din Lozna, judetul Salaj (construita in anul 1813); sursa Wikipedia

6. Tot ceea ce exista in Univers provine din acest pattern.

7. Floarea vietii este baza in muzica, pentru ca distantele dintre sfere sunt identice cu distantele dintre tonuri si semitonuri.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Foto homepage: Shutterstock.com; floarea vietii, geometrie sacra

Iti recomandam si:

Descopera miracolul fractalilor din natura si cea mai importanta formula matematica din istoria omenirii!

Horoscopul Egiptean al Avatarurilor: care este zodia sacra a destinului tau?

Cele 5 stari ale mintii

Horoscopul ZEN al lui Osho: Zodiacul invataturilor profunde pentru fiecare zodie

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.