Setari Cookie-uri

20 de Idei stupide despre care erai sigura ca sunt adevarate

Credeai ca "tot ce zboara se mananca"? Ei bine, descopera cateva dintre miturile care circula printre noi de zeci de ani si afla care este adevarul din spatele lor.

Credeai ca sangele poate sa aiba culoare albastra sau ca alimentele organice nu contin pesticide? Cu totii credeam o gramada de mituri pana acum, dar este momentul sa descoperi ce se ascunde de fapt in spatele lor.

1. Antibioticele nu sunt cel mai bun leac impotriva racelii usoare. Raceala usoara este provocata de catre un virus impotriva carora antibioticele sunt inutile si nu reusesc decat sa produca o rezistenta mare la astfel de medicamente ceea ce poate duce intr-un final la imunitate absoluta fata de un anumit medicament.

foto: pastile si ceas, Shutterstock


2. Istoricii sustin ca este total gresita conceptia cu privire la centura de castitate
. Aceasta a fost de fapt creata in epoca medievala si era destinata opririi masturbarii in ceea ce le priveste pe femei pentru ca se credea ca astfel de practici duc la nebunie. Parintii cumparau astfel de centuri pentru fetele ajunse la varsta adolescentei.

Citește și:

foto: centura de castitate, Shutterstock

3. Columb nu a ajuns niciodata in America. El nu a ajuns nici macar pe o particica de pamant care astazi apartine Americii. Cele mai multe debarcari ale lui Columb au fost pe teritoriul insulelor Caraibe.

sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.