Setari Cookie-uri

Top 10 capodopere ale artei erotice

Senzualitatea trupului uman in arta

Edouard Manet

Pictorul francez s-a nascut in 1832 intr-o familie instarita. Manet a refuzat traseul pregatit de tatal sau in lumea politica si s-a indreptat catre arta. El a fost elementul de trecere de la realismul francez la curentul impresionist.

Cea mai cunoscuta pictura a sa este o creatie din anii de tinerete. Dejun pe iarba a scandalizat opinia publica si a fost refuzat de catre Salon in 1863. Astfel a luat nastere Salonul Refuzatilor, expozitie vizitata zilnic de peste 1000 de curiosi.

Imaginea femeii goale din prim-plan care se uita, parca, languros in ochii privitorilor, atitudinile degajate ale celor doi barbati imbracati precum si lipsa de pudoare a femeii din fundal care se scalda au fost elemente suficiente pentru a soca nu doar juriul Salonului ci intreaga societate franceza.

Olympia a fost pictata in acelasi an si nu a produs mai putina rumoare. Postura sa este inspirata de alte doua nuduri celebre, Venus din Urbino a lui Titian si Venus dormind a lui Giorgione.
Din pozitia mainii stangi, care ii acopera sexul si prezenta unei pisici negre, simbol al prostitutiei, este limpede meseria practicata de femeie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: