Setari Cookie-uri

16 metode ciudate de contraceptie de-a lungul timpului

Modalitati anticonceptionale din istorie

9. Siliphium

Planta este inrudita cu feniculul si era nativa in Libia. Pliniu cel Batran il recomanda ca metoda de contraceptie administrat o data pe luna sub forma de tinctura. De asemenea, ar fi fost eficient si in cazul contraceptiei de urgenta pe cale orala sau ca abortiv administrar vaginal.

10. Testicule de nevastuica

Din fericire, acestea nu erau administrate oral sau altcumva, ci avea proprietati magice. Femeile care le purtau legate de picior erau ferite de vreo sarcina nedorita. Din pacate, metoda este 100% ineficienta.

11. Suc de lamaie

Despre acidul citric se spune ca ar fi un antispermicid foarte bun. Introdus in vagin pe un fel de burete, acesta ar fi o metoda eficienta de contraceptie. Casanova ar fi fost un mare adept al acestui procedu si introducea in vaginul partenerelor o jumatate de lamaie inainte de contactul sexual care nu siguranta nu era tocmai placut. In orice caz, fructul functiona ca o bariera intre sperma si cervix iar sucul ar fi ucis spermatozoizii.

Citește și:

12. Testicule de castor

In secolul al XVI-lea, oamenii depe teritoriul Canadei erau siguri ca cea mai buna metoda de contraceptie erau testiculele de castor conservate in alcool preparat in gospodarie.
Acestea erau scoase din lichid, puse la uscat, maruntite iar apoi erau introduse in vagin.

13. Excremente de crocodil

Egiptenii erau inventivi nu doar in ceea ce priveste arhitectura ci si in privinta metodelor de contraceptie. Prin urmare, ca sa previnao sarcina, si-au dat seama ca trebuie sa existe pe undeva o bariera.
Asa ca amestecau excrementele de crocodil cu miere iar femeile introduceau aceasta pasta in vagin.

14. Diafragma de argint sau aur

Cu siguranta acestea nu erau pentru populatia saraca ci pentru oamenii care isi permiteau astfel de metale scumpe sau chiar fildes. Prin urmare, au confectionat un soi de capacele care erau introduse in vagin.

Citește și:

15. Intestine de animale

Prezervativul nu este o idee chiar noua iar oamenii au incercat sa il nascoceasca secole de-a randul inainte de inventarea latexului sintetic. Probabil ca ideea le-a venit cand faceau carnati iar conexiunea este destul de evidenta. Metoda nu este insa foarte sigura. Lasand la o parte riscul unei infectii, intestinele se pot rupe destul de usor.

16. Reziduuri de fierarie

Vrei sa previi o sarcina sau sa iti provoci leziuni ireversibile pe creier? Nimic mai simplu! Tot ce ai de facut este sa te servesti din galeata cu apa pe care fierarulo foloseste la racirea obiectelor din metal pe care le prelucreaza.
Metoda a fost folosita din perioada antica pana in Evul Mediu.


foto prima pagina shutterstock femeie cu levantica

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.