Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Mircea Eliade

Te-am iubit asa cum m-ai iubit si tu, ca un nebun, ca un strigoi, fara sa inteleg ce fac

Gelozie

Rareori cred ca se degradeaza mai penibil un barbat ca intr-o criza absurda de gelozie.

Himere

Omul se naste si moare in singuratate absoluta, dar aceasta singuratate e populata de vise, de himere si de iluzii.

Ispita

Setea trupurilor noastre a fost greu de stins atunci. Parca nu mai era imbratisare contopirea aceea din urma, cand cu adevarat se topeau contururile, disparea carnea, ne uitam respiratia, mistuiti amandoi de o singura - insangerata si nesatioasa - gura. De mai multe ori am nadajduit ca la capatul rapirii aceleia vom intalni, impreuna, moartea. N-am stiut ca poate fi atat de ispititoare moartea, atat de calda - voluptate fara spasm, beatitudine fara strigare.

Iubire

E preferabil sa iubesti un geniu, decat capodoperele unui mediocru.

Iubire

Te-am iubit asa cum m-ai iubit si tu, ca un nebun, ca un strigoi, fara sa inteleg ce fac, fara sa inteleg ce se intampla cu noi, de ce am fost ursiti sa ne iubim fara sa ne iubim, de ce am fost ursiti sa ne cautam fara sa ne intalnim...

Citește și:

Joc

Nu invat regulile jocului. Cred ca nu l-as mai putea juca.

Libertate

Fiecare om vrea sa fie liber in viata, dar toti fug de consecintele libertatii lor.

Mireasa

Iubita mea, mireasa mea, te-am iubit asa cum m-ai iubit si tu... Vreau sa-ti marturisesc ca nu te-am iubit decat pe tine. Nu ti-am aratat-o, poate, niciodata, dar nu te-am iubit decat pe tine. Si in dupa-amiaza asta am inteles de ce. Uitasem ceva si fusesem nebun, fusesem orb, n-ar fi trebuit sa uit. Si-acum trebuie sa-ti spun. Nu te-am iubit decat pe tine, dar trebuie sa-ti spun. Nu te-am iubit decat pe tine.

Nemurire

Nemurirea sufletului e o consolare. Dar nu trebuie sa abuzam de ea.

Odihna

Iubesc pana la dementa noptile si ratacirile prin mahalalele intunecate. Iubesc nu numai faptul cosmic in sine - ci insusi regimul nocturn al spiritului, abandonarea in intunericul nefiintei, in adancurile telurice, ori matricea tuturor virtualitatilor si odihnelor.

Citește și:

Pierdere

Cum te-as putea eu pierde pe tine, cand tu esti soarele meu, cand razele tale ma incalzesc pe acest drum de tara? Cum sa uit eu soarele?

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.