Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Aristotel

Prietenia - acelasi suflet in doua corpuri

Lege

Legea este ratiune libera de pasiune.

Masura

O exagerare sau o masura neindestulatoare de mancare si bautura strica sanatatea, pe cand o masura potrivita o produce, intareste si pastreaza.

Natura

Natura nu face niciodata nimic fara motiv.

Nedreptate

Cel mai groaznic lucru este nedreptatea inzestrata cu arme.

Onoare

Demnitatea consta nu din a poseda onoruri, ci din constiinta ca le meritam.

Prietenie

Cand prietenia se bazeaza pe interes, ne iubim prietenii pentru propriul nostru bine, iar cand se bazeaza pe placere, ii iubim pentru propria noastra placere. In ambele cazuri, prietenul nu este iubit pentru ceea ce reprezinta el in esenta sa, ci in masura in care ne este util sau placut. Asemenea prietenii au deci un caracter accidental, de vreme ce persoana iubita nu este iubita pentru ceea ce este ea insasi, ci intrucat poate oferi fie un avantaj, fie o placere.

Citește și:

Putere

Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri; o inima in doua suflete.

Roade

Radacinile educatiei sunt amare, dar fructele sunt dulci.

Rusine

Definim rusinea ca teama de ocara.

Saracie

Saracia este parintele revolutiei si crimei.

Speranta

Speranta este visul celui treaz.

Tinerete

Tinerii au pasiuni puternice si tendinta de a si le satisface chiar si intr-un mod nechibzuit. Au sangele fierbinte si sunt iuti la manie. Datorita dragostei lor fata de onoare nu pot suferi sa fie jigniti si se indigneaza daca li se pare ca n-au fost tratati cum se cuvine. Tin prea putin la bani pentru ca n-au invatat inca ce inseamna sa fii lipsit de ei. Au principii foarte inalte, pentru ca viata nu i-a umilit inca, sau pentru ca nu s-au deprins inca cu inevitabilele ei ingradiri.

Ar prefera sa faca mai degraba fapte nobile decat altele folositoare. Vietile lor sunt oranduite mai degraba dupa sentimente decat dupa ratiune. Ei cred ca stiu totul si sunt absolut siguri de asta. De fapt, tocmai de aceea ei fac lucrurile intr-o masura prea mare.

Citește și:

Umor

Secretul umorului este surpriza.

Victorie

Invingatorii nu renunta, iar cei care renunta nu ajung invingatori.

Virtute

Virtutea e o dispozitie habituala capabila de alegere deliberata constand intr-o medie in raport cu noi, medie determinata de ratiune si anume asa cum ar determina-o posesorul intelepciunii practice.

Zeu

Cel ce nu poate trai in societate, sau care nu are nevoie de nimic, pentru ca isi satisface singur toate trebuintele, nu face parte din stat: el este o fiara sau un zeu.

foto prima pagina shutterstock femeie cu coronita

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.