Setari Cookie-uri

15 lucruri pe care nu le stiai despre Facebook

Detalii inedite despre cea mai populara retea de socializare

In iarna acestui an, Facebook a implinit 10 ani si a ajuns in aceasta perioada cea mai utilizata platforma de socializare. Site-ul infiintat de Mark Zuckerberg in camera sa din campusul Universitatii Harvard a luat amploare la o scara unica in istoria internetului.

1. Prima fata de pe Facebook a fost a lui Al Pacino in tinerete. Pana in 2007, atunci cand te logai pe site-ul de socializare, erai privit de o fata albastruie formata din 1 si 0. Intrebarea este de ce Al Pacino? La o adica, de ce nu?

2. Exista peste jumatate de milion de tentative zilnice ale hackerilor sa sparga conturile de Facebook ale utilizatorilor. In aceasta suma intra si oamenii gelosi care incearca sa sparga parolele partenerilor.

3. 64% dintre utilizatorii de Facebook isi verifica profilul cel putin o data pe zi.

4. Un studiu efectuat in SUA acum 3 ani arata ca Facebook si neplacerile provocate de site sunt invocate in 1 din 3 procese de divort.

Citește și:

foto Frederic Legrand shutterstock Mark Zuckerberg

5. Facebook-ul este accesat de pe dispozitive mobile de 1 miliard de ori pe luna.

6. In 2012, un barbat din statul american Tennessee a fost arestat pentru omor. El a ucis un cuplu care a sters-o din lista de prieteni pe fiica acestuia in varsta de 30 de ani care ii hartuita pe cei doi.

7. Facebook are obiceiul sa „tina minte” ce site-uri ai accesat chiar si dupa ce te-ai delogat, indiferent daca ai apasat butonul Like sau nu.

8. Daca platesti o anumita suma, Facebook va trimite mesajele tale direct in casuta de inbox a oamenilor pe care nu ii ai in lista, fara sa mai intre in folderul „Other”.

9. Oamenii deprimati isi verifica mai des profilul personal decat ceilalti.

10. Unul dintre 3 utilizatori se simte mai deprimat dupa ce isi verifica profilul.

11. Culoarea predominanta a Facebook-ului este albastru pentru ca Mark Zuckerberg sufera de o cecitate cromatica din cauza careia nu poate distinge prea bine rosu si verde.

Citește și:

12. Daca pui /4 imediat dupa facebook.com, vei fi automat redirectionat catre profilul lui Mark Zuckerberg.

13. Profesorul de sociologie Sudhir Venkatesh de la Universitatea Columbia a demarat un studiu in 2011 in care a descoperit ca peste 80% dintre prostituatele din New York au profil de Facebook si 25% dintre ele se folosesc de site pentru a gasi clienti noi. Potrivit acestuia, reteaua de socializare le ofera mai multe autonomie pentru ca ar avea libertatea sa isi controleze imaginea si sa stabileasca preturile fara un intermediar.

sursa digitaltrends.com

14. Persoanele cu varsta curpinsa intre 18-29 de ani au in jur de 300 de prieteni virtuali. Cei cu varsta cuprinsa intre 30 si 49 de ani au 200 de oameni in lista, cei care se incadreaza intre 50-64 de ani au, in medie, 75 de prieteni iar cei de peste 65 de ani au in jur de 30 de prieteni pe Facebook.

Citește și:

sursa pewresearch.com



15. I-ai dat vreodata „Poke” unui prieten? Chiar daca in traducere, acesta inseamna „impunge” sau, asa cum zice Facebook in romana „ciupeste”, la nivel simbolic nu s-a stabilit niciodata daca acesta semnifica un mic gest de flirt sau un soi de salut.

foto prima pagina Gil C/shutterstock.com imagine Facebook

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.