Jane Austen s-a nascut in familia numeroasa a unui gentleman de tara pe 16 decembrie 1775. Inca de mica, romanciera a dat dovada de o personalitate puternica, inteligenta si spirit de observatie. A inceput sa scrie de foarte mica, inca din primii ani ai adolescentei, spre exasperarea mamei sale si deliciul tatalui.

Cele mai frumoase 10 citate de dragoste romanesti

Capul familiei avea o biblioteca mare si, contrar obiceiurilor vremurilor, nu le-a ingradit niciodata accesul fiicelor sale la carti. Drept urmare, acestea au avut posibilitatea sa isi largeasca orizonturile si sa studieze subiecte tabu de care alte fete de aceeasi conditie nu ar fi avut voie sa se atinga. Acest lucru a influentat-o foarte mult pe Jane care a inceput sa scrie despre subiecte considerate pe atunci scandaloase si complet nepotrivite pentru femei.

foto shutterstock femeie pe camp

Chiar daca Jane nu a fost casatorita niciodata, se spune ca inima ei a fost franta de un barbat care, desi o iubea, s-a insurat cu o mostenitoare bogata din Irlanda.

In 1816, Jane Austen a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. Oamenii de stiinta din timpurile noastre cred, din datele istorice care s-au pastrat despre suferintele ei, ca ea a avut insuficienta corticosuprarenala primara. Alte teorii despre moartea ei spun ca s-ar fi imbolnavit de limfom Hodgkin.
Jane Austen a murit pe 18 iulie 1817 la 41 de ani.


Adevar

Rar, foarte rar marturisirile oamenilor sunt pe de-a-ntregul adevarate.

Amintiri

Fericirea perfecta, chiar si atunci cand e in domeniul amintirilor, nu e un lucru usor de gasit.

Bunavointa

A fi binevoitor cu toata lumea, dar a nu fi prieten cu toata lumea, asta creste valoarea unui om.

Caracter

Sunt putini aceia pe care-i iubesc cu adevarat si mai putini inca aceia despre care am o parere buna. Cu cat cunosc lumea mai mult, cu atat ma nemultumeste mai mult: fiecare zi imi intareste credinta in nestatornicia firii omenesti si ma convinge de putinul temei care se poate pune si pe ceea ce pare a fi merit si pe ceea ce pare a fi bun-simt.

Civilizatie

Civilizatia este o metoda de a trai, o atitudine de respect egala fata de toti oamenii.


Delicatete

Niciun farmec nu e mai mare decat delicatetea sufleteasca.

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Michelle Obama
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: