Setari Cookie-uri

5+1 Trucuri naturale pentru a trata arsurile solare

Cele mai bune remedii naturale pentru tratarea arsurilor solare!

De cele mai multe ori nu avem rabdare sa stam la soare putin cate putin pentru a capata un bronz uniform si aramiu asa cum ne dorim. De obieci vrem ca intr-o zi "sa luam tot soarele" si sa ne bronzam perfect fara urma de arsura sau dungulite inestetice datorate costumului de baie.

Se intampla de cele mai multe ori, din neatentie, neglijenta sau sensibilitate crescuta la razele ultraviolete sa capatam cateva arsuri de toata frumusetea care sa ne tina cateva zile bune departe de razele soarelui si de orice incercare de somn.

foto: crema pentru protectie solara, Shutterstock

Ne-am gandit sa va propunem cateva remedii naturale pentru a trata arsurile solare fiind usor de utilizat si la indemana oricui.

1. Aspirina pisata

In functie de suprafata afectata de razele soarelui se piseaza cateva tablete de aspirina astfel incat sa reusiti sa acoperiti zona cu probleme. Aspirina pisata se amesteca cu putina apa astfel incat sa se formeze o pasta ce se va aplica direct pe arsura. Se clateste usor dupa cateva minute.

Citește și:

2. Iaurt natural

Este poate cel mai vechi si mai raspandit remediu impotriva arsurilor solare care cu siguranata are un efect uimitor. Nu ai nevoie decat de iaurt simplu pe care sa il aplici pe zonele afectate si sa mentii timp de 10 minute dupa care sa clatesti cu apa rece.

3. Otet de mere

Ai nevoie de o sticla cu pulverizator, otet de mere si apa. Amesteca cele doua lichide si pulverizeaza pe zonele afectate de razele soarelui. Senzatie de usturime dispare in cel mai scurt timp iar pielea este intens hidratata.

4. Miere naturala

Mierea naturala se aplica si se maseaza usor pe zonele arse. Se maseaza usor pana cand mierea incepe sa intre in piele si zona ramane lipicioasa. Pe langa efectul antiseptic, mierea va hidrata pielea in profunzime contribuind la regenerarae acesteia mult mai rapid.

5. Ceai negru

Ceaiul negru va ajuta la regenerarea pielii si la tratarea durerilor de cap. Arsurile solare nu se manifesta doar la nivelul pielii, ele au efect negativ si asupra organismului. Adesea avem parte de frisoane, ameteli, greturi, dureri de cap si stari neplacute. Ceaiul negru ne va ajuta sa trecem cu bine peste toate acestea.

Citește și:

6. Fulgi de ovaz

Pune la blender o cana de fulgi de ovaz cu apa calda pana se formeaza o pasta. Aplica pasta obtinuta pe zonele cu probleme. Acest amestec va reduce inflamatia si va trata senzatie de "piele care tine".

foto prima pagina: crema pentru protectie solara, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.