Setari Cookie-uri

Aylin Cadir: Momentul in care incep sa cant este cea mai placuta parte a unei zile

De Aylin Cadir ati auzit cu siguranta. Este o femeie frumoasa pe care ati avut ocazia sa o vedeti atat pe scenele teatrelor din tara, cat si pe cele ale unor festivaluri de muzica. Artist complet si complex, dar mai ales o femeie de succes, Aylin a vorbit cu noi despre cariera, viata de familie si proiectele pe care le pregateste acum.

De ce jazz?

Trebuie sa recunosc ca nu am stiut dintotdeauna ce stil de muzica vreau sa cant. Si asta cred ca se datoreaza faptului ca nu aveam acces la multe genuri muzicale. Treptat am descoperit ca felului meu de a fi si de a interpreta i se potriveste cel mai bine doar un anume stil muzical, caruia, ca sa fie scurt si cuprinzator, i-am spus pop-jazz.

Cum te simti atunci cand urci pe scena?

De la frica intensa la bucurie imensa! De cele mai multe ori, insa, momentul in care in sfarsit incep sa cant este cea mai placuta parte a unei zile.



Cat de greu sau de usor este pentru o femeie sa activeze in industria muzicala? Mai ales in contextul in care jazz-ul nu este cel mai popular gen de muzica in Romania?

Nu stiu si nu as putea sa vorbesc in general despre situatia femeii in muzica. Pot sa vorbesc despre experienta mea. In "Aylin & The Lucky Charms" eu sunt singura femeie din cei sase membri ai trupei. Si desi baietii imi spun "sefa", eu sunt cea care asculta de ei. Impreuna crestem acest proiect care a inceput greu dar continua cu pasi mici si siguri. Reactiile la ceea ce facem noi au fost inca de la inceput pozitive, oamenii (din industrie si din afara ei) fiind bucurosi ca exista artisti care vor sa cante si altceva.

Te consideri un soi de deschizator de drumuri in ceea ce priveste acest stil muzical, pop-jazz in Romania?

Citește și:

N-as putea avea indrazneala, dar simt ca propunerea mea a dat curaj si altor artisti sa incerce sa faca ce le place inainte de ce "merge".

Cum reusesti sa te imparti intre scena si familie?

Asta este cea mai mica problema. Incerc sa fiu organizata si sa-mi fac timp mereu pentru cei care sunt importanti pentru mine.

Spune-ne cate ceva despre proiectul care este acum in desfasurare, Jazz`n Foisor.

Jazz`n Foisor este un proiect de suflet pentru mine, tocmai pentru ca ii ofera jazz-ului ocazia sa se apropie de oamenii din Bucuresti. Practic, festivalul este o manifestare a acestui stil muzical intr-un cadru accesibil bucurestenilor de toate varstele. Astfel, Jazz`n Foisor le ofera oamenilor posibilitatea de a-si petrece dupa-amiezele de duminica intr-un mediu cultural placut si relaxant.



De ce in foisor?

In urma cu cativa ani am vazut un concert de fanfara intr-un foisor din Kiseleff si ne-am oprit sa il ascultam. Au fost cateva minute relaxante, foarte placute care ne-au facut sa ne gandim cat e de pacat este ca nu se intampla mai des evenimente in foisoare. Sunt in aer liber, construite special pentru a se canta in ele si totusi nu sunt atat de folosite. Ma bucur ca am reusit si anul acesta sa organizam acest eveniment, care aduna oamenii in jurul muzicii bune, inconjurati fiind de un cadru verde.

Citește și:

Care sunt asteptarile tale de la acest proiect?

Nu am asteptari imense de la acest proiect. Propunerea mea vine ca o alternativa la concertele in aer liber oferite de primarii care cred ca exista doar publicul de "mititei si o berica". Daca in ora in care cantam oamenii au fost sensibilizati, s-au bucurat sau au mers acasa sa mai caute artisti in genul nostru, atunci ma declar multumita.

Vom mai merge si anul viitor la Jazz`n Foisor?

Nu vad de ce nu. Vad cum creste de la editie la edisie si sper ca in anii urmatori sa ajungem si in foisoarele din parcurile din tara.

Un mesaj pentru femeile care te citesc?

Sa creada in frumos si sa-l vada peste tot in jurul lor!
Si le astept in luna august sa petrecem impreuna serile de duminica, la „Jazz`n foisor”.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.