Setari Cookie-uri

15 carti scrise de castigatorii premiului Nobel pe care trebuie sa le citesti

Premiul Nobel pentru literatura se decerneaza din 1901 pana in prezent, exceptie facand doar anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Am facut o selectie speciala de carti ale unor autori de renume, incepand cu Herta Muller pana la Ernest Hemingway si Tagore cu 15 lucrari pe care trebuie sa le ai in biblioteca.

Pianista - Elfriede Jelinek

Pianista - Elfriede Jelinek

Erika Kohut este o pianista care, nefiind suficient de talentata pentru concerte, se multumeste cu un post de profesoara. Ea traieste alaturi de mama sa, o femeie imposibila din cauza careia ajunge frustrata emotional si sexual.

Erika duce o viata dubla si este clienta fidela a celor mai decadente localuri din Viena, se lasa agatata de barbati, frecventeaza peep-showuri si are numeroase porniri violente. Una dintre cele mai puternice imagini din cartea lui Jelinek o infatisaza pe profesoara de 35 de ani cum se automutileaza prin taierea labiilor.

Unul dintre studentii sai se indragosteste nebuneste de Erika iar femeia il supune unor ritualuri sado-masochiste inainte sa-si consume relatia. Legatura dintre cei doi o va impinge pe femeie in fata dezastrului.

Produs disponibil pe libris.ro

Citește și:

Pret: 25, 59 lei

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.