Setari Cookie-uri

15 carti scrise de castigatorii premiului Nobel pe care trebuie sa le citesti

Premiul Nobel pentru literatura se decerneaza din 1901 pana in prezent, exceptie facand doar anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Am facut o selectie speciala de carti ale unor autori de renume, incepand cu Herta Muller pana la Ernest Hemingway si Tagore cu 15 lucrari pe care trebuie sa le ai in biblioteca.

Prea multa fericire - Alice Munroe

Prea multa fericire - Alice Munroe

Un tata aflat in inchisoare pentru ca si-a ucis copiii ii scrie sotiei despre revelatia de a fi primit vizita lor dintr-o alta dimensiune; o fetita isi ajuta angajatorul bolnav de leucemie sa scape de avansurile unei femei lipsite de constiinta; in adolescenta, un fiu isi paraseste aparent fara motiv familia si ajunge sa traiasca asemenea unui vagabond, dispretuind valorile societatii moderne; in secolul al nouasprezecelea, Sophia Kovalevski, matematician si scriitor talentat, se lupta cu efectele succes lui asupra relatiei de cuplu.

Eroii celor zece povestiri indura pierderi, socuri, dezamagiri, revelatii neplacute despre propriul caracter si totusi merg mai departe, pentru ca acesta este sensul vietii. Undeva, prin intunericul in care inainteaza, ei simt stralucirea intensa a fericirii, fie ca este vorba despre fericirea trecuta, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care ii asteapta. Cu o voce narativa unica, Alice Munro se strecoara in labirintul intunecos al sufletului uman, dezvaluind secrete si incordari interioare indescifrabile din exterior.

Citește și:

Produs disponibil pe elefant.ro

Pret: 21, 53 lei

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.