Setari Cookie-uri

15 carti scrise de castigatorii premiului Nobel pe care trebuie sa le citesti

Premiul Nobel pentru literatura se decerneaza din 1901 pana in prezent, exceptie facand doar anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Am facut o selectie speciala de carti ale unor autori de renume, incepand cu Herta Muller pana la Ernest Hemingway si Tagore cu 15 lucrari pe care trebuie sa le ai in biblioteca.

Leaganul respiratiei - Herta Muller

Leaganul respiratiei - Herta Muller

Romania anului 1945: al Doilea Razboi Mondial tocmai a luat sfarsit, iar minoritatea germana este livrata aparatului de represiune sovietic. Adolescentul Leo Auberg cade victima, alaturi de zecile de mii de conationali, deportarilor in lagarele de munca din Uniunea Sovietica. In recluziune, intregul univers se restrange la gesturile si obiectele simple, la foamea de zi cu zi, la prieteniile pe muchie de cutit.

A-ti pastra umanitatea in astfel de conditii inseamna a te investi sufleteste in relatia cu obiectele banale. O lopata de incarcat carbuni poate deveni hrana pentru suflet si minte. La fel, leaganul respiratiei, regland cadenta corecta a unei existente greu de imaginat - marturie de o intensitate cutremuratoare a unei drame istorice mult timp ignorate.

Citește și:

Produs disponibil pe libris.ro

Pret: 33, 25 lei

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.